Recept på American Cinnamon buns!

IMG_2482Du behöver:

1 msk kardemummakärnor (krossas i mortel)

3 dl röd mjölk

1 pkt färsk jäst för söta degar (50g)

1,5 dl strösocker

0,5 tsk salt

150 g rumstempurerat smör

2 st ägg (1 st till degen och 1st till pensling)

12 dl vetemjöl special

Fyllning:

50 g pecannötter

50 g valnötter

250 g rumstempurerat smör (tärnat)

1,5 dl farinsocker

1 msk mald kanel

1,5 dl russin

Glaze:

200 g Philadelphiaost

3 msk ljus sirap

1,5 dl florsocker

Skalet från 2 st lime

Saften från 1 st lime

Gör så här:

Krossa kardemummakärnorna i en mortel och värm krosset med mjölken tills den är ca 25 grader. Sila sedan bort krosset, degen tar smak ändå.

Smula ner jästen i en skål och blanda med mjölk, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

Blanda ner vetemjöl (lite i taget så att det inte klumpar sig) och blanda ihop till en smidig deg.

Jäs degen under en kökshandduk i 60 min (den skall bli minst dubbel så stor).

Krossa nötterna grovt (öppna påsarna men låt nötterna ligga kvar i och krossa dem med en kavel). Blanda sedan ihop smör, nötter, farinsocker, kanel och russin. Spara lite nötter till toppingen!

Lägg degen på ett mjölat bord (eller diskbänk) och kavla ut den.

Bred på fyllningen och rulla ihop degen ganska tight.

Skär i ca 3 cm skivor ( den skall bli ca 16-20 bullar).

Smörj en ugnsplåt med höga kanter och lägg ner bullarna. Tryck ner mitten med ett finger.

Sätt på ugnen på 200 grader.

Täck bullarna med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 45 minuter.

Rör ihop Philadelphiaost, sirap, florsocekr och limeskalet och saften och blanda fluffigt!

Pensla bullarna med ägg, strö över lite nötter och ställ in dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Ta ut bullarna och låt dom svalna lite.

Ringla över glazen och låt stela ett tag.

Klart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.