Här kommer receptet på köttfärssåsen vi käkade förra veckan – enkelt och urgott!
Eddies bolognese
Du behöver:
1 blender/mixer
500 gram nötfärs
1 burk italienska hela tomater (gärna Mutti som har en söt god smak)
1 hackad gul lök, size medium
3 vitlöksklyftor
1 näve färsk basilika
Olivolja
Salt
Peppar
Gör såhär:
Hacka gul lök och bryn tills den mjuknar utan att den tar färg. När löken blivit mjuk, pressa i vitlöken. Häll över i blendern.
Tillsätt basilika, tomater, olivolja salt och peppar och mixa ihop på ”pulse” – blandningen skall inte bli slät utan bara ”hackas” och blandas ihop.
Bryn nötfärs och tillsätt sedan tomatsåsen. Låt koka i ca 20 minuter. Smaka av med ketchup alternativt tomatpuré. Servera med valfri pasta och toppa med basilika – klart!