Jag har aldrig testat att ha i jordgubbar i sallad tidigare, men guuuuud vad gott det är, särskilt tillsammans med lite parmesan! Jordgubbar är proppade med järn vilket är särskilt bra för alla oss gravida som kämpar med att hålla järnvärdet på en någorlunda nivå! Go on, give it a try!
Pastasallad med bland annat jordgubbar och parmesan
Sv: Mamii
Jag hade i pasta, bladsallad, ruccola, babyspenat, jordbubbar, parmesan, och körsbärstomater, men jag vet att blir urgott med kyckling i också och rödlök. Ett tips är att ”marinera” rödlöken i olivolja och citron en liten stund – de tar bort den fräna smaken :)
Lycka till!
Kram
Åhh herregud vad gott! Vad hade du i mer för något? Det ser ut som något jag skulle kunna få i mig! Tycker oftast att varm mat är lite motigt just nu… Men jordgubbar går finfint! ;) Tur man är gravid ”rätt” årstid!
Åh så spännande, vad har du i salladen mer? Vill gärna prova. =)
Ja, det är jättebra att äta jordgubbar pga allt järn. Men jag har hört att man inte får äta grädde till isf, för det gör att man inte tar upp allt järn.. Men det kanske du redan visste :P
Men jag dör vad gott! Jag äääälskar parmensan och har ett helt jordgubbsland som snart är redo att hugga in i!