Kycklingtacos!

Till middag blev det kycklingtacos från den fina fredagsmys-lådan som jag fick hem här om dagen. Allt som oftast brukar vi köpa tacomix på påse, samma sak med guacamole, det ska gå fort liksom. Idag gjorde jag allt från scratch – och det blir aldrig mer några påsar!

Istället för köttfärs blev det kycklinglårfilé (välj hellre bröstfilé om du har, det var mycket gojs på lårfiléerna som jag fick skära bort). Receptet löd:

Ingredienser:
600 gram kycklinglårfilé
3 st vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
Arla smör- & rapsolja

Tacokryddning:
1/2 krm cayennepeppar
2 tsk malen spiskummin
2 tsk oregano
1/2 msk paprikapulver

1 msk honung
2 dl vatten
1/2 msk kycklingfond

Tillbehör:
16 små tortillas (eller färre större)
Guacamole (se recept nedan)
250 gram Keso Chipolte
Koriander

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Salta och bryn kycklingen i smör- & rapsolja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddorna, honungen, vatten och fond och låt koka under lock i ca 40 min. Rör om då och då så att köttet delar sig och blir lite trådigt.

Guacamole:
2 st mogna avokados
2 dl Arla gräddfil
1 st pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Citronsaft (ca 1/2 citron)

Vi hade även sallad, tomat och ost till, som komplement till keson och guacamolen. Supergott verkligen – testa!

20130824-182939.jpg

20130824-182948.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.