Deers LCHF-pizza!

Jag gjorde ju en LCHF-pizza igår, och jag kan stolt meddela att den blev svingod!

Vill ni försöka er på detta hemma behöver ni (2-3 pers):

Ingredienser:

– 3 ägg

– 1,5 dl grädde

– 2 tsk salt

– ca 3 msk fiberhusk

– Det ni vill ha på pizzan. Jag körde med tomatpuré, kokt skinka, färska champinjoner, riven gratängost, färsk mozzarella och basilika.

Gör så här:

– Blanda ägg, salt och grädde och tillsätt sedan fiberhusken lite i taget. Börja med typ 2 msk, blanda väl och låt sedan stå i ca 5-10 minuter. Kolla konsistensen på smeten och tillsätt därefter lite mer husk.

– Häll ut smeten på en smörat bakplåtspapper på en plåt. Bred ut till en panpizza och låt stå i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.

– Ta ut pizzabotten och smeta på tomatpuré och resten av garneringen. Vänta dock med osten. Ställ in i ugnen igen i ca 7-10 minuter (håll koll så att den inte börjar se bränd ut). Ta sedan ut pizzan igen och strö över osten och eventuella kryddor. In i ugnen igen tills osten smält.

KLART!

Så jäkla lätt och gott! Något att testa när ni tröttnat på all påskmat :)

Puss


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emeliecabezos

    Fiberhusk är så jävla braa!!!! Jag använder det när jag gör pannkakor, ska testa o göra det med pizza med men tänker byta ut grädden mot kesella och mjölk eftersom jag inte kör LCHF utan mer GI :) Fina bilder på bebbarna från idag! puss

Comments are closed.