Här kommer receptet på mina köttbullar!
Du behöver:
ca 1 kg köttfärs
2 stora gula lökar
2 stora klyftor vitlök
1 dl ströbröd
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 ägg
1 msk dijonsenap
1 skvätt soja
Salt, peppar, vitpeppar och aromat efter smak
Smör till stekning
Gör så här:
Mät upp ströbröd, grädde och mjölk i en bunke och låt svälla i 5-10 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök och bryn löken mjuk med smör i en stekpanna.
Lägg i en skål och låt svalna något.
Krydda ströbrödblandningen med dijon och soja och kryddor och rör ner den svalnade löken.
Häll ner blandningen över köttfärsen, tillsätt äggen och blanda väl.
Smält smör (ju mer desto snyggare stekyta) och stek köttbullarna!
Ett tips är att steka en köttbulle och provsmaka – och därefter eventuellt krydda smeten lite mer innan alla bullarna åker ner i pannan!