Recept på Deers fläskfilégryta!

Här kommer receptet på min fläskfilégryta. Eftersom jag inte äger en schysst gryta lagade jag denna kulinariska rätt i en vanlig teflonpanna. Funkade hur bra som helst! Men ”gryta” klingar liksom bättre!

IMG_6136

För 4-6 personer behöver du:

  • 1 rejäl bit fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 12 färska  champinjoner
  • Kalvfond
  • Dijonsenap
  • Tomatpuré
  • Matlagningsgrädde
  • Soja
  • Timjan
  • Svartpappar
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Aromat
  • Vetemjöl och vatten för redning

Gör såhär:

Klipp bacon och fräs i stekpanna. Klyfta den gula löken och lägg ner tillsammans med baconet. Putsa fläskfilén (se till att få bort alla vita delar), dela i ”grytbitar” och lägg ner tillsammans med bacon och lök. Låt köttet bli lagom brynt.

Dela champinjonerna i fyra delar och lägg ner i pannan. Fräs en stund (tillsätt lite smör om fettet från baconen inte räcker).

Var inte mesig med kryddorna – ta i med ordentligt (var dock lite försiktig med saltet då kalvfonden och sojan gör det hela ganska salt) och ha i lite tomatpuré och dijonsenap, ca 2 msk av varje, kanske lite mer. Smaka dig fram! Pressa i vitlöken.

Häll på ordentligt med matlagningsgrädde, en skvätt soja och kalvfond. Låt koka upp i ett par minuter, smaka av och krydda eventuellt lite mer.

Blanda vetemjöl med vatten och rör tills alla klumpar försvunnit (redningen skall vara ganska tjock men ändå rinnande) och häll i pannan och blanda. Låt sjuda ytterligare ett par minuter – klart!

Servera med ris och sallad!

Bon appétit!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malinsblogg

    Ser ju sjukt gott ut:) Fläskfilé är ju så jäkla gött! Den ska jag testa. Om jag vågar. Är lite fjantig med att prova nya saker. :/

    Svar: Japp det är en onepiece. Jättegossig :)