Förberedelser:
Värm ugnen till 200 grader
Lägg 6 st stora muffinsformar i en muffinsplåt – då blir de höga och fina!
Smet till 8 stora Cupcakes (blir ca 12 små):
100 g smör
2 st ekologiska ägg (3 st om äggen är väldigt små)
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl röd mjölk
Skalet från en hel citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 200g bär (jag valde hallon & blåbär)
Frosting:
60 g mjukt rumstempurerat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg (jag valde röd)
Garnering:
Valfritt, jag körde med silverfärgade sockerkulor
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt
Rör försiktigt ner det smälta smöret (låt svalna något innan), mjölk och citronskal
Vänd ner vetemjöl och bakpulver.
Blanda väl!
Fyll formarna med smeten i botten, lägg sedan i de frysta bären. Häll på mer smet. Fyll upp formen till 3/4 så att det finns plats för cupcake:sen att växa.
Ställ in i mitten i ugnen i ca 20 minuter!
Nu kan du börja med frostingen. Blanda florsocker, mjukt rumstempurerat smör till en len massa.
Blanda ner Philadelphiaosten och rör ihop tillsammans med några droppar valfri karamellfärg.
Ta ut cupcake:sen och ta av muffinsformen från plåten (annars forsätter dom att gräddas eftersom påten är het).
Låt svalna något (annars kommer frostingen att smälta och rinna av) och bred sedan på frostingen (tips: använd en slickepott).
Lägg på valfri garnering – klart!