Svar på frågestunden!

Vad roligt att ni frågat så mycket! Här kommer svaren.

Jennie:

Du skrev tidigare ett inlägg om dina tankar om förlossningen, bla att du tänkte dig att du ville föda stående på knä. Följde du din “plan” under FL? Var det som du tänkt dig?

Svar:

Ja, jag följde min plan. Men det var inget som jag tänkt epå just då. Gjorde bara det som kändes rätt. Låg i sängen, gick med gåbord och satt på en pilatesboll under den aktiva fasen. När krystvärkarna kom hängde jag på sängens ryggstöd, satt på en förlossningspall med Eddie bakom mig och till sist krystade jag ut Harry på knä på en sackosäck.

Fanny:

Hur mycket vägde du innan du blev gravid & hur mycket vägde du i slutet av graviditeten?

Jag längtar verkligen till den dagen då jag & min bättre hälft får en liten bebis att skämma bort & pussa på, men samtidigt är jag livrädd för att gå upp i vikt. Jag har haft ätstörningar i flera år. Jag har aldrig varit anorektisk eller särskilt överviktig, men jag har varit djupt deprimerad över mitt utseende & särskilt då min kropp. Vilket har resulterat i perioder utav såväl hetsätning som svält så min relation till mat & sötsaker är som du kanske förstår inte den mest hälsosamma. Sedan är jag väl medveten om att det är väldigt individuellt det där, hur mycket man lägger på sig när man är gravid, men det är ändå intressant att veta på ett ungefär vad man har att vänta sig. Jag vill även passa på att tillägga att jag tycker att du är fin, otroligt fin!

Svar:

Jag vägde 68 kilo innan jag plussade. Jag tränade på gym ca 3 dagar i veckan och rökte. Fick problem med ämnesomsättningen och det kändes som jag gick upp 5 kilo på en natt, fick börja äta Levaxin. Vågen stannade på 93.8 kilo (!) men nu, en vecka efter förlossningen har jag gått ner 11.1 kilo. Har cirka 10 kilo kvar att gå ner.

Jag var sjukt nojjig över vikten, men nu sä här efteråt känns det så värt det, jag tror inte att jag kommer ha några problem att gå ner resten av graviditetskilona. Sedan tror jag att det är väldigt induviduellt hur mycket man går upp, genetiskt.

Tack, du kan vara fin!

Linnea:

Hej vill ni ha fler barn ? Har ni bestämt namn ? :) Grattis

Svar:

Jag vet inte, just nu känns det inte aktuellt, men man vet aldrig. Men vi har pratat om två eventuellt tre barn i framtiden. Ja, han heter Harry sedan långt tid tillbaka.

Tack för grattiset!

Maria:

Hej hur mycket gick du upp i vikt
 och hur mycket har du gott ner?

Svar:

Jag gick upp cirka 24 kilo och har nu efter en vecka gått ner 11,1 kilo. Jag hoppas jag fortsätter tappa i lagom takt.

MjukisIda:

Harry har ju vad jag förstått varit “bestämt” länge, när han väl var född funderade ni ens på nåt annat namn eller var det bara en Harry?!
Tycker det är väldigt fint namn för övrigt!
Kram

Svar:

Nä, jag funderade på Bruno ett tag, men det blev tvärnej från Eddie. Han när han kom ut var det liksom självklart att det var vår lilla Harry!

Angelica:

Grattis till eran lilla fina son! älskar verkligen din blogg Frågan kommer nu först vilken barnvagn har ni till eran lilla Harry. Andra frågan, du har superfint hår använder du speciella produkter till det? Önskar er all lycka till!

Svar:

Tack! Kul att du gillar bloggen, makes me very happy! Vi had en Teutonia Mistral S som vi hittils är mycket nöjda med. Dock gillar Harry att bli buren i BabyBjörnen, så det har inte blivit mycket vagn för hans del ännu…

Jag använder vanligt shampo från LÓréal för färgat hår, balsam från Herbal Essences och då och då inpackning från både Redken (Colour Extend) och Pureology (Serious colour care). Dock tror jag att det är hormonerna som gör att min hårkvalité förbättrats.

Tack för lyckoönskningarna!

J:

Grattis till lilla H, supersöt liten kille ni fått!

Jag är ju såklart nyfiken på förlossningen. Var den som du hade föreställt dig? smärta, rädsla osv? Använde du någon typ av smärtlindring?
 Vilken del var jobbigast?

Tack för en bra blogg!

Svar:

Tack! Jag hade inte direkt några förväntningar på förlossningen eftersom jag aldrig gått igenom något liknande innan. Var bara inställd på att det skulle göra ont, men inte riktigt hur ont. Den jobbigaste delen var öppningsskedet, de ville inte kolla hur mycket öppen jag var för tidigt på grund av infektionsrisken då vattnet gått 24 timmar innan jag blev igångsatt. När jag fick lustgas var jag redan öppen 6-7 centimeter (!). Stay tuned för den andra delen av min förlossningsberättelse som kommer inom kort så får du veta mer :)

Kul att du gillar bloggen!

Mia:

Grattis till er son! Undrar lite saker som kanske står tidigare i bloggen men som jag missat. Hur gammal är du? Vad jobbar du med? Var det svårt att “våga” satsa på att försöka få barn eller var det ett lätt val? Går själv och funderar på när det kommer att vara dags att bli gravid, hur vet man det egentligen? Hur tänkte ni kring det om du förstår vad jag menar? tack för en bra och rolig blogg!

Svar:

Tack :) Jag är 30 år gammal, fyller 31 den 5 november. Jag jobbar med ekonomi i modebranschen. Nej, det var inte svårt att satsa, det var ett lätt val. Det kändes helt rätt! Vi älskar varandra och kände oss ”klara” med partylivet och har det OK ekonomiskt så vi tyckte att det bara var att tuta och köra, att skaffa barn kändes så självklart helt plötsligt!

Kul att du gillar bloggen! Lycka till med bebisverkstaden när det är dags :)

Mammatill3:

Roligt med en frågestund Har en massa frågor och jag ser att vissa av dem redan är ställda så då ställer jag dem inte igen Här kommer då mina frågor.

* Hur fungerar nätterna hos er?
* Vem byter mest blöjor?
* Har du funderat något på hur det kommer gå när Eddie börjar jobba igen?
* Kommer du tatuera in Harrys namn sen?
* Ska du och Eddie gifta er nåndag?
* Om ja på förra frågan, Vill du ha ett bröllop i kyrkan eller i stadshuset?
* Har du förändrats på något sen Harry föddes? I så fall hur?

Oj en massa frågor haha hoppas jag inte tjatar hål i huvdet på dig Ta nu hand om familjen och dig själv. Kram kram

Svar:

Nätterna fungerar OK. Nu de sista två, tre dagarna har han velat äta typ var tredje timme. Han har legat mellan oss i sängen men det är lite jobbigt, tycker jag. Kan liksom inte slappna av helt och ligger lite krokigt. I morse lade jag ner honom i sin vagga från Stokke och kunde somna om ihopslingrad med Eddie – utan mage för första gången på hundra år typ. Det var magiskt!

Jag har faktiskt funderat på att tatuera in Harrys namn på samma sätt som Eddies namn och kanske även hans föselsedatum. Jag får se.

Ja, jag har tänkt på hur det kommer bli när Eddie går tillbaka till jobbet – ÅNGEST! Men, det är över en vecka kvar och det känns ju bättre och bättre varje dag som går så det blir nog bra. Alla andra klarar det ju, så det borde funka för mig med :)

Japp, det kommer bli bröllop i framtiden :) Vet inte om det blir i kyrkan eller om vi drar iväg utomlands och gifter oss på en klippa över havet eller på en strand…

Jag tycker att jag förändrats – jag har blivit mycket blödigare, fått bättre självkänsla och är mer kärleksfull. Känner mig faktiskt som en bättre människa :)

Kul med så många frågor :)

Theres:

Hur är det att blogga på minbebis?
Tjänar du något på bloggen?
Vill ni ha mer än ett barn?
Hur träffades du och E?

Mvh Theres

Svar:

MinBebis är en bra bloggportal! Jag har inte bloggat någon annan innan, så jag har inte så mycket att jämföra med, men jag är nöjd. Nej, jag tjänar inga direkta pengar, hittills ca 100 USD. Vi har pratat om två eventuellt tre barn, men inte nu.

Jag och Eddie träffades ute på en pub som heter O´Connells den 28 november 2008. Har höll på att bryta nacken varje gång han gick förbi mitt bord och en gång blinkade han sådär cheesy som jag hatar, fick verkligen knorvtår! I slutet av kvällen när jag var lite full och vi var ute och rökte sa jag ”get your coat , we´re leaving” och sedan dess har det varit vi. I´m such a floozy ;) Han flyttade in direkt, typ.

Camilla:

Pratar du och Eddie engelska eller svenskamed varandra? Hur delar du och Eddie upp föräldraledigheten? Hur länge har ni tänkt att vara hemma med H? Hur känns det nu (Jobbigt? Underbart? Som förväntat?) när ni äntligen har H hos er?

Svar:

Vi pratar svenska med varandra, när vi sms:ar eller pratar på msn eller så så är det oftast på engelska. Jag ska vara hemma med Harry i ett år, typ, och Eddie 3-4 månader. så 14 måndader, ungefär. Fast det kan ju ändras. Just nu känns det bra. Skrämmande och överväldigande, det är liksom allt på en gång. Jobbigt – ja, underbart – ja. Hade inga direkta förväntningar. Att få barn är större än vad man kan föreställa sig.

Andrea:

Hur länge har du och Eddie varot ett par? Kan du inte berätta lite om hur ditt liv sett ut fram tills idag… Har du gått på universitetet, har du gjort några resor, vad gjorde du i England osv. Så undrar jag också om Eddie är bra på svenska och om det har varit/är svårt för honom att flytta hit/bo här. Tack för att du skriver den bästa bloggen som jag har hittat i bloggdjungeln :)

Svar:

Jag och Eddie har varit ihop sedan 28 november 2008, så snart tre år! Mitt liv fram tills idag, phu! Om jag skulle börja berätta skulle jag aldrig kunna sluta ;) Jag jobbade i England på ett hälsoföretag med customer service, men stannade bara i tre månader. Träffade Eddie hemma i Sverige, han bodde redan här (han har bott här i tio år nu).Jag har inte gjort några längre resor, något som jag ångrar. Efter studenten bodde jag hemma och jobbade så jag borde ha sparat pengarna och rest, men det blev charterresor och kläder istället. Jag har pluggat på Lunds Universitet (Medie- och kommunikationsvetenskap) och på Malmö Högskola (Socionomutbildningen) men tog bara  20 repektive 10 p innan jag flyttade hem till Stockholm igen. Tack för att du gillar min blogg så mycket!

Tina:

Är du nöjd med BB Stockholm? Omni vill ha fler barn, skulle du välja att föda där igen eller skulle du välja en annan förlossning?

Svar:

Ja, jag är nöjd med BB Stockholm. Dock var jag inte nöjd med barnmorskan jag hade när jag först kom in, men sedan när förlossningen startat på ”riktigt” var jag supernöjd. Om vi ska ha fler barn kommer vi nog att välja BB Stockholm igen.

Moa – ung och gravid:

Jag har börjat tänka på vad som kan vara bra att packa i BB-väskan, så vad tycker du? Vad var bäst att ha under förlossningen som man absolut inte får glömma och vad är bra att ha? Hur mycket kläder till Harry hade ni med er?

Grattis till er superfine son! :)

Svar:

Alltså, jag fick en nattskjorta på BB och den bodde jag i, typ. När vi skulle upp och äta och så hade jag mjukisar på mig och ett linne och en kofta. Glöm absolut INTE vatten, jag hade en flaska med ett sugrör. Sedan kan det vara bara att ha typ Nyponsoppa med sig. Man får ofta något att äta där, men man är inte sugen på riktig mat. Ta med en skön sporttopp alt. amnings-bh också.

Vi hade med oss två bodys och två byxor, strumpor och en pyjamas. Harry hade pyjamasen på sig nästan hela tiden så ett tips är att ta med sig fler pj´s. Och om du hittar pj´s med dragkjedja och uan fötter – KÖP! Samma gäller bodys, väldigt smidigt.

Tack för grattiset :)

Hoppas ni är nöjda med svaren!

Puss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna Lam

    Ok, vad skönt att höra. Är lite rädd för det där med att spricka och behöva sys. Jätteskönt att höra att det känns så pass bra bara en vecka senare. Tack!

    Kram

  2. Deer

    Svar Hanna Lam:

    Jag smorde med vanlig virgin olivolja, men inte tio minuter varje dag. Jag fick sy lite grann, vet inte hur mycket, men det blev inga stora bristningar. Känner ingenting nu en vecka senare.

    Kram

  3. Hanna Lam

    Jag kom på en fråga såhär lite för sent… Jag läste förut att du smorde mellangården med någon olja. Vilken använde du och hur ofta? Tror du att smörjandet hade någon effekt? Sprack du mycket under förlossningen?

    Tack än en gång för en jättebra blogg!