Torsk med smak av Italien

Här kommer ett av recepten som jag fick av Mutti idag. Perfekt vardagrsmat som går snabbt. Torsk hade vi hemma, men ingen salvia, så vi körde frysta örter istället. I tomatsåsen tillsatte jag ca 0,5 dl vitt vin också för att göra såsen lite roligare och när det var bara någon minut kvar att steka torsken lade jag en tunn bit parmesan på som fick smälta. Så gott!

Torsk med salvia och tomat

Du behöver: (8 portioner, jag halverade receptet och gjorde för 4 pers.)

800 g torsk blötlagd i vatten (jag använde 400 g fryst torskfilé som jag tinade i vattenbad)

400 g Mutti Polpa (1 burk)

2 st gula lökar

2 msk persilja (jag använde fryst, men färsk är att föredra)

5 blad färsk salvia (jag använde frysta provensalska örter)

3 dl vetemjöl (till panering)

2 st hackade vitlöksklyftor

2 st hela vitlöksklyftor

Olivolja för stekning/bryning

Salt och peppar

Gör så här:

Tina torsken och skär i mellanstora bitar. Doppa dem i mjöl och fräs i en stekpanna tillsammans med olivolja (snåla inte!), vitlök och salvia.

Bryn sedan den hackade vitlöken och den gula löken i olivolja i en kastrull. Häll sedan på Mutti Polpa och låt puttra i 15 min. Krydda med örter, salt och peppar.

Servera med en sallad, pasta eller som vi – med quinoa, sallad och parmesan! Mums!

20140611-191734.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.