Yes, dagen till ära ska det mumsas kladdkaka! Testade ett recept som kom med bud igår, en fräsh variant av kladdkaka med lime i. Istället för grädde serveras denna med turkisk meze yoghurt blandad med saften från en lime och lite florsocker. Jättegott – och ganska mycket nyttigare än grädde ;) Här kommer receptet:
Kladdkaka
100 g Arla Svenskt Smör
3 ägg
2 1⁄2 dl strösocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 krm salt
Rivet skal av 1 lime
Limeyoghurt
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
2 msk florsocker
pressad saft av 1 lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla ingredienser till limeyoghurten och ställ kallt. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och socker.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt smör och limeskal, blanda väl. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 – 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Garnera kakan med florsocker (använd gärna en tesil och pudra över) och limeskal. Lägg gärna på en blomma för en extra fin touch. Servera kakan med limeyoghurt och hugg in!
MUMS!!