Test: Chokladfondant

På Valborg har vi middag här hemma. Vi blir 4 par och 4 ungar som ska grilla. Jag brukar alltid laga pannacotta till dessert när vi har har folk här, men nu vill jag göra något nytt.

Provlagade chokladfondanter nyss, och de blev så där. Aningen för lösa, så när det väl gäller får de stå i ugnen någon minut till (körde 9 minuter idag) och sedan ska jag ha i lite mer socker. Borde även köra på galler istället för på plåt – då borde de bli perfekta!

Här kommer receptet:
4 port.

100 g smör
100 g choklad, 70%
7 msk strösocker
2 ägg

Sätt ugnen på 175 g
Smörj formar med smält smör
Smält smöret och bryt ner choklad under omrörning
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp
Fyll formarna och ställ på galler i nedre delen av ugnen och grädda 10-15 min beroende på ugn.
När toppen börjar bli fast (inte lika lös som på bilden nedan) och kanterna släpper är fondanterna klara. Låt de stå en stund till om du vill ha dom mindre rinniga :)

 

20130425-200459.jpg

20130425-194143.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.