Här kommer receptet på min fläskfilégryta. Eftersom jag inte äger en schysst gryta lagade jag denna kulinariska rätt i en vanlig teflonpanna. Funkade hur bra som helst! Men ”gryta” klingar liksom bättre!
För 4-6 personer behöver du:
- 1 rejäl bit fläskfilé
- 1 paket bacon
- 1 stor gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 12 färska champinjoner
- Kalvfond
- Dijonsenap
- Tomatpuré
- Matlagningsgrädde
- Soja
- Timjan
- Svartpappar
- Vitpeppar
- Salt
- Cayennepeppar
- Aromat
- Vetemjöl och vatten för redning
Gör såhär:
Klipp bacon och fräs i stekpanna. Klyfta den gula löken och lägg ner tillsammans med baconet. Putsa fläskfilén (se till att få bort alla vita delar), dela i ”grytbitar” och lägg ner tillsammans med bacon och lök. Låt köttet bli lagom brynt.
Dela champinjonerna i fyra delar och lägg ner i pannan. Fräs en stund (tillsätt lite smör om fettet från baconen inte räcker).
Var inte mesig med kryddorna – ta i med ordentligt (var dock lite försiktig med saltet då kalvfonden och sojan gör det hela ganska salt) och ha i lite tomatpuré och dijonsenap, ca 2 msk av varje, kanske lite mer. Smaka dig fram! Pressa i vitlöken.
Häll på ordentligt med matlagningsgrädde, en skvätt soja och kalvfond. Låt koka upp i ett par minuter, smaka av och krydda eventuellt lite mer.
Blanda vetemjöl med vatten och rör tills alla klumpar försvunnit (redningen skall vara ganska tjock men ändå rinnande) och häll i pannan och blanda. Låt sjuda ytterligare ett par minuter – klart!
Servera med ris och sallad!
Ser ju sjukt gott ut:) Fläskfilé är ju så jäkla gött! Den ska jag testa. Om jag vågar. Är lite fjantig med att prova nya saker. :/
Svar: Japp det är en onepiece. Jättegossig :)
Mums !
Så flitig du är, bakar, städar och lagar mat! :) Allt ser jättegott ut. Kram