Succé!

Igår lagade jag currykyckling från ett recept som jag hittade i den senaste numret av Femina. Jag modifierade receptet lite (det blir alltid bäst på MITT sätt) och det blev urgott! Och snyggt!

IMG_3331

Recept (4 personer)

– 600 gram kyclinglårfilé

– 2 morötter

– 1 gul lök

– 1 stor vitlöksklyfta

– 6 salladslökar ( 2 till grytan och 4 till garnityr, spara även 1 eller två stjälkar till garnityr)

– 1/2 röd paprika (spara 1/4 till garnityr)

– 4 dl hönsbuljong

– 2 dl matlagningsgrädde

– ca 1-2 tsk maizena eller annat redningsmjöl

– 3 tsk extra stark curry (ta lite mer om ni bara har vanlig curry)

– Salt, peppar och cayennepeppar

– Olja för stekning

Till servering

– Jasminris (jag pressade ner riset i en ungsdessertform och vände den upp och ner på tallriken för snygg touch)

Gör så här:

– Skär kycklingen i mindre bitar

– Skala och hacka morötter, lök, paprika, vitlök och salladslök  i små bitar

– Lägg i en tärning hönsbuljong i 4 dl vatten och värm i en kastrull på spisen tills tärningen lösts upp och  buljongen blivit varm

– Blanda ner matlagningsgrädden i buljongen och låt allt bli varmt igen

– Värm lite olja i en kastrull eller gryta och fräs kycklingen och grönsakerna, men försiktikt – det skall ej bli  brynt!

– Pudra över curryn och tillsätt buljonggrädden

– Låt koka utan lock på svag värme i ca 20 minuter

– Koka jasminriset enligt anvisning på paketet

– Red curryn med maizena utrört i lite vatten (redningen tjocknar när den hälls i curryn och blir varm)

– Rör väl så att det inte blir några klumpar

– Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar

– Servera med ris och garnera med salladslök och stjälkarka (dra ett snitt mitt i och dela i ca 4 delar per  stjälk, de ”krullar sig” och blir snygga) och några paprikastänger.

Voíla!


Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.