Cupcakes med hallon & blåbär!

Skärmavbild 2010-09-24 kl. 10.31.55

Förberedelser:

Värm ugnen till 200 grader

Lägg 6 st stora muffinsformar i en muffinsplåt – då blir de höga och fina!

Smet till 8 stora Cupcakes (blir ca 12 små):

100 g smör

2 st ekologiska ägg (3 st om äggen är väldigt små)

1.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl röd mjölk

Skalet från en hel citron

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

ca 200g bär (jag valde hallon & blåbär)


Frosting:

60 g mjukt rumstempurerat smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g Philadelphiaost

Några droppar valfri karamellfärg (jag valde röd)

Garnering:

Valfritt, jag körde med silverfärgade sockerkulor

Gör så här:

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt

Rör försiktigt ner det smälta smöret (låt svalna något innan), mjölk och citronskal

Vänd ner vetemjöl och bakpulver.

Blanda väl!

Fyll formarna med smeten i botten, lägg sedan i de frysta bären. Häll på mer smet. Fyll upp formen till 3/4 så att det finns plats för cupcake:sen att växa.

Ställ in i mitten i ugnen i ca 20 minuter!

Nu kan du börja med frostingen. Blanda florsocker, mjukt rumstempurerat smör till en len massa.

Blanda ner Philadelphiaosten och rör ihop tillsammans med några droppar valfri karamellfärg.

Ta ut cupcake:sen och ta av  muffinsformen från plåten (annars forsätter dom att gräddas eftersom påten är het).

Låt svalna något (annars kommer frostingen att smälta och rinna av) och bred sedan på frostingen (tips: använd en slickepott).

Lägg på valfri garnering – klart!

Lycka till!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.