Jag gjorde ju en LCHF-pizza igår, och jag kan stolt meddela att den blev svingod!
Vill ni försöka er på detta hemma behöver ni (2-3 pers):
Ingredienser:
– 3 ägg
– 1,5 dl grädde
– 2 tsk salt
– ca 3 msk fiberhusk
– Det ni vill ha på pizzan. Jag körde med tomatpuré, kokt skinka, färska champinjoner, riven gratängost, färsk mozzarella och basilika.
Gör så här:
– Blanda ägg, salt och grädde och tillsätt sedan fiberhusken lite i taget. Börja med typ 2 msk, blanda väl och låt sedan stå i ca 5-10 minuter. Kolla konsistensen på smeten och tillsätt därefter lite mer husk.
– Häll ut smeten på en smörat bakplåtspapper på en plåt. Bred ut till en panpizza och låt stå i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.
– Ta ut pizzabotten och smeta på tomatpuré och resten av garneringen. Vänta dock med osten. Ställ in i ugnen igen i ca 7-10 minuter (håll koll så att den inte börjar se bränd ut). Ta sedan ut pizzan igen och strö över osten och eventuella kryddor. In i ugnen igen tills osten smält.
KLART!
Så jäkla lätt och gott! Något att testa när ni tröttnat på all påskmat :)
Puss
Fiberhusk är så jävla braa!!!! Jag använder det när jag gör pannkakor, ska testa o göra det med pizza med men tänker byta ut grädden mot kesella och mjölk eftersom jag inte kör LCHF utan mer GI :) Fina bilder på bebbarna från idag! puss