Så smittar vattkoppor

Den första vattkoppan hittade jag i ljumsken när jag bytte blöja i morse. Det var stor och vätskefylld. Sedan såg jag en liten på snoppen. Sedan började de ploppa upp hej vilt! Bakom örnen till exempel och jag misstänker även att han har vattkoppor inuti öronen, för han säger att det  kliar där.

Jag har ringt 1177 och pratat med en sjuksköterska. Ville veta exakt vad man kan göra för att lindra hans besvär. Vilka läkemedel jag ska köpa hem. Hon rekommenderade PoxClin, hon sa att de hon pratat med som använt detta upplevde att det lindrade jättebra. Eddie får köpa med det hem, det är nog inte så poppis om jag går till Apoteket med honom…

Och det här med att små bebisar inte kan få vattkoppor stämmer inte enligt sköterskan. Inte heller det där man hört om att man kan få vattkoppor flera gånger. Hur många man får spelar ingen roll, det är olika. Vissa får 2-3 stycken, andra 300 eller fler. Men man har bara vattkoppor 1 gång.

Gällande Zoe så sa sköterska att risken att hon får det är JÄTTESTOR! Trots att jag helammar :( När blåsorna spricker sprids viruset i luften, och då smittar det som tusan. Det medfödda skyddet och antikropparna hon får från mig är ingen garanti. Så vi få väl se om hon klarar sig. Troligtvis inte…

Screen Shot 2014-03-07 at 07.52.04

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Förhoppningsvis klarar sig Zoe lindrigt. Min brorsdotter fick också det när hon var jätteliten och led inget av det med bara några få prickar. Jag har hört att ju äldre man är desto värre (oftast) så vi håller tummarna att hon slipper så många prickar. Skönt när det är över. Men tänk på att det kan dröja upp till 3 veckor eller kanske mer innan det bryter ut på henne.

    1. Deer

      Ja, får hon det så får hon det. Inte mycket att göra. Det tar mellan 10-20 dagar från det att man smittas till att viruset bryter ut, oftast 14 dagar. Men har hon fått det borde det inte dröja så länge innan vi får veta, vore skönt om det bröt ut typ nu så att man slipper sitta i ´karantän´dubbelt så länge :)

      Kram

  2. Alexandra

    Hello! Spännande, William hade faktiskt vattkoppor när Juno var en el två månader. Hon fick några få och led inte alls av det. William fick ett recptbelagt meddel av läkaren som kollade på honom, för vi misstänkte först att det var svinkoppor, men som sagt det var vattkoppor.. Det lindrade jätte bra mot klådan och vi upplevde aldrig att han hade några besvär, kan vara värt att kolla upp. :)

Comments are closed.