Danijela Pavlica

När man inte kan hantera stress

På torsdag fyller Vienna 1år!! Kan ni förstå? Hela ett år gammal blir vår lilla favorit. Men jag hanterar det tyvärr inte på bästa sätt.

Hennes födelsedag e runt hörnet och samtidigt som jag vill styra världens fest åt henne så känner jag att tiden inte riktigt räcker till för det. Vi åker också på semester veckan därpå och jag har ett tight schema som det är redan.

Hur firar man en ett åring på bästa sätt?

Jag har också haft migrän i två dagar för jag spänner mig för mycket och jag har hemska knutar i ryggen som jag måste få bort.

Förstår inte varför jag jagar upp mig själv på smågrejer istället för att ta tag i dem. Jag kan verkligen inte hantera stressade situationer känner jag. Eller det här med att ha fler bollar i luften som kan ha varit min specialitet är idag inte alls något jag är bra på.

Hur kan det skifta så mycket? Och varför är allt väldigt jobbigt? Det är som att det går i perioder men ju mer jag tänker på saker desto mer trassel blir det.

Dom gångerna jag inte tänker och bara kör så blir allt bra som sagt. Jag får helt enkelt skriva en lista på allt jag behöver göra och göra det som är viktigast först.

Förresten vi ska ju ut och resa som ni vet kanske och jag undrar lite vad jag behöver ha med mig. Flighten är ca 14h med en mellanlandning men vad behöver man på planet och sen på plats?

Vi har rest med Vienna innan men inte så långt som ni.

Skriv snälla alla era tips

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej!
  Jag driver en blogg, där jag skriver om min son, som hade både hjärtfel och autism. Skriver om allt som har med detta att göra och även om vår vardag ? gillar du att läsa om sånt, så är detta bloggen för dig!

  Ber om ursäkt om du inte gillar såna kommentarer! ⭐️

 2. Catrin

  Hej!
  Jag är likadan och stressar lätt upp mig. Men jag försöker istället att tänka ”stressa inte, det kommer att lösa sig på bästa tänkbara sätt”. Man har ju trots allt (oftast?) vetat om vad som komma skall ett tag innan, så man har haft tid på sig att planera , men skjutit upp allt – som vanligt – till sista sekund. Det kommer lösa sig med kalaset 🙂

  Ang flygning, packa så lätt som möjligt och så lite som möjligt. Man packar ofta med sig alldeles för mkt barnmat i handbagaget, välling, blöjor etc.. helt onödigt enligt mig och jobbigt att bära. iPad? Ladda ner filmer som man kan kika på om det inte redan finns underhållning på planet? Leksaker!! 🙂

  Kram

 3. Maria

  Jag skulle ta ner kalaset en hel del. Vienna kommer inte minnas ett dugg utav sitt första kalas utan det blir mest för er och era vänner. Även om det känns tråkigt minns barn sällan något innan de fyller 3 som de verkligen kan relatera till. Fokusera på att fira henne med nära och kära och att det blir ett roligt kalas för henne och er. Ni har ju er resa snart med.

 4. fanny

  Reser langflyg minst 4 ggr per ar med mina sma. Packa smart, ha med 1 eller 2 ombyten. Jag brukar sla in sma presenter (nya leksaker) i silkespapper. Ge en ny present lite da och da. Tar ett tag att oppna ocksa 🙂 ta med favoritleksaker, ladda iPad med appar. Sen brukar de sova mycket. Kommer ga superbra 🙂 Pa flygplanet kan man ju inte gora sa mycket sa perfekt tillfalla att leka.

 5. Felicia

  Vill ni fira henne mer än inom familjen så kör öppet hus mellan tex 13-15 (eller när det passar). Ni kan stå för kaffe/te så får folk ta med sig fikabröd, så blir det knytkalas aktigt. Ni behöver inte tänka på förbereder eller vara så mycket värdar och det blir mysigt om ni ändå vill hitta på något. Annars är det ju absolut inget fel alls att vara fira med lilla familjen, som jag skrev i min förra kommentar.

 6. Felicia

  Åh, blir lite ledsen när jag läser detta. 🙁 Försök varva och stressa ner så gott det går. Angående kalas så kommer väl inte din dotter minnas något av det sen, så det är ju mest för er vuxnas skull. Hinns det inte med innan er stora resa kanske det är bättre att ni fokuserar energin på den och håller födelsedagen lite mindre, eller bara firar med familjen. Det viktigaste är att ni tar hand om er för att må bra, om ni ändå inte kan njuta av ett stort kalas så blir det ju mer för andras skull än er egen. Det kommer fler födelsedagar 🙂