Danijela Pavlica

Sveriges Nationaldag

Grattis Sverige och wow vilket väder det bjöds på. Vi vaknade på morgonen till strålande sol. 🙂

Jag, B och lilla V vaknade tidigt på morgonen redan vid 6 och låg kvar och myste lite innan vi gjorde oss iordning för dagen.

I och med att det var så varmt så insåg vi att det kommer vara olidligt att vara kvar i stan. Så efter att vi ätit en lunch på Nybrogatan 38 åkte vi hem till våra vänners föräldrar som bor utanför stan. Det bjöds på bad, grillning och strålande sol.

Vienna stormtrivdes i det härliga vädret även om de bara blev sugga för hennes del. Och fasiken vad jag längtar till vår första resa med henne. Det kommer bli så himla mysigt! Har ni tips på vad man behöver ha med sig? Fick en hel del tips om första flygturen. Att man kanske ska amma osv men vad behöver man ha med sig om man helammar dvs.

Resevagn? Ersättning för säkerhetskull? Hon kommer ju ha börjat smaka mat när vi är iväg hur tänker man kring det? Resesäng? Åh ni som varit och rest med era små kan ni inte komma med alla tips ni kommer på?

Och sen har jag en till fundering. Hur funkar de på flygplanet? Dom små reser ju gratis men så sitter dem i ens knä eller hur funkar det? Och måste man ändå boka en biljett åt dem. Ah men ni märker ju. Det är en helt ny värld för mig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hon kommer sitta i knät, ni får ett speciellt bälte som ni fäster i ert egna bälte o sen runt henne ? amma eller napp vid start o landning för att minska trycket i öronen. Iom att hon är så liten så rekommenderar jag inte vätskeersättning utan amma ist mkt mkt mer! Tunna kläder ist för solkräm. Alvedon, temp och andra sånna nödvändigheter som ni vanligtvis har hemma eller använder hemma ? resevagn är guld värt, men! De flesta resevagnar är endast framåtvända o för V som är så liten lär hon inte sitta så bra o vara för mkt intryck, hittar ni ingen resevagn med vändbar sits så ta er egna o hyr airshell o ha bärsele på flygplatserna!

  2. Ruby

    Du behöver nog boka en biljett för henne med fast att hon sitter i ditt knä. Vi reste inte förrän vår son var 1,5 år men vi tog med välling från Sverige. Vi tog med Alvedon, febertermometer, vätskeersättning och allt även om vi skulle kunna hitta det utomlands med. Jag är sån som hellre är på säkra sidan 🙂

  3. Yoyo

    Reste första gången med vår dotter då hon var 3,5 mån. Ammade vid start och landning vilket verkade bra då hon inte såg ut att besväras av öronen eller så sedan.
    Köpte en resevagn (verkligen att rekommendera, även bra att ha hemma i Sverige när man inte vill släpa med den stora). Min dotter helammade men tog med en nappflaska och ersättning (de färdigblandade portionerna) som skulle räcka i ett par dagar ifall att jag tex skulle bli sjuk, behöva ta någon medicin och inte kunna amma.
    Ta med mycket heltäckande kläder för att undvika att behöva smörja med solskydd när hon är så liten.
    Babysäng finns på de flesta hotell. Har de inte fixat det när ni kommer fram så fixar de det ofta väldigt lätt.

    Ha så kul! 🙂

  4. T

    Jag tänker som så att du och B är Viennas rum och så länge ni är där så löser sig resten. Maten har du ju med dig hela tiden och smakportioner är ju bara typ ett slick på fingret så där känner ni säkert vad som känns ok. Ombyten i skötväskan och lite för många blöjor i handbagaget om väskan skulle dröja eller komma bort 😉 Bor ni på hotell så har många hotell en tjänst där man kan boka babypaket med säng, stol osv som står färdigt vid ankomst. Och ta med och checka in er vanliga vagn om hon trivs med den är det absolut bästa tipset! Ovärderligt att ha en ordentlig vapgn som hon kan sova i och få lite lugn och ro. Hoppas ni får en trevlig resa!

  5. Lina

    Vi kommer att resa med vår lilla tjej först efter hon blivit nio månader eftersom det är först då man kan börja vaccinera mot Mässling som är Rätt vanligt på olika ställen i Europa och oerhört smittsamt.
    Ja bebisar sitter i ens knä hela flygresan och ja man måste ändå boka en egen biljett till dem men priset ökar inte då man anger åldern.