Danijela Pavlica

Fredagsfika

Alltså herregud vad vi bakat här hemma idag. Eller jag ska inte ta åt mig äran utan Mimmi har bakat och jag har assisterat hehe.

Vi bakade en glutenfri tårta med cocosbottnar och varvade med jordgubbar och grädde som fyllning och sen gjorde vi även en rabarber/jordgubbspaj.

Det är två lätta recept och den glutenfria cocostårtan är perfekt att servera en dag som denna. Perfekt studentfika eller bara ha som härlig fredagsfika som vi gjort.

Nu kom min mamma och syster så nu blir det att fika för hela slanten. Och föresten för er som undrat så är vårt porslin från Matteus och nu har jag utökat med tårtfatet också även fatet pajen står på. Det syns inte så bra i bild men det är så otroligt fint. ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR deras porslin. Så himla fina, kika in på deras hemsida HÄR!

Recepten till dagen bakverk nedan!

Glutenfri cocos tårta

Botten
75 g smör

1.5 dl strösocker

3 ägg

5 dl kokos

1/2 citron -saft

Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper. Rita runda ringar på för att veta var du sedan ska klicka ut ”smeten” och hur stora bottnar du vill ha. Vi gjorde ganska små.

Smält smöret kastrullen, när det är smält ta bort från plattan och tillsätt alla andra ingredienser, tips att ta ägg sist så det slipper koagulera.

Du kan låta smeten stå ett litet tag innan du sedan klickar ut.

Grädda tårtbotten mitt i ugnen till att den fått en fin gyllene färg, inte för brun för då tappar man all den goda smaken. Det tog ungefär 20 minuter. När den är klar måste den hinna svalna innan man lägger på allt för att grädden inte ska smälta.

Vispa upp grädden fluffig och skiva jordgubbarna.

Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra tårtbotten och klicka ut vispgrädden. Toppa med resterande jordgubbar och lite fina blommor som vi gjorde! Just dessa var inte ätbara men det blir ju fint för ögat 🙂

Rabarber och jordgubbspaj

6 dl mjöl

4 msk socker

1 tsk vaniljpulver

0,25 tsk salt

200 gram smör, kallt

2-5 msk kallt vatten beroende på.

1.Knåda alla ingredienser tillsammans och tillsätt så mycket vatten som behövs så att den går ihop till en enhetlig deg (tänk pepparkaksdeg)

2. För att den ska vara snäll och medgörlig behöver den vara inplastad i kylen i ungefär en timme.

3. Kavla ut degen så att den är ungefär 3 mm tjock och klä formen men glöm inte att Spara deg till att lägga som lock!!

Skölj jordgubbarna, snoppa och hacka till fjärdedelar. Skala rabarbern och gör till småbitar också. Blanda allt tillsammans med socker . Detta för att jordgubbarna inte ska bli så rinniga. Sila bort vätskan.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Lägg på bären i pajskalet och tvinna sedan ett snyggt lock av resterande pajdeg.

Mimmi kollade tips på youtube, gör det ni med!!!

Pensla med ägg och häll på lite extra socker!

Hoppas att ni gillar recepten och att nu gillar sånna här typ av inlägg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andjelija Tomic

    Du är bäst på det du gör, men jag har bara en fråga och det är vilket land du kommer ifrån. Jag tror att det är ifrån Balkan länderna där för jag är själv där ifrån. Men vilket lan kommer du ifrån haha❤️❤️????

    1. dani

      Hej, tack så himla mycket!! Ja men det stämmer!! Balkan e det!! 🙂 jag är serb från Kroatien! 🙂 ❤️❤️