Danijela Pavlica

Weleda

I ett annonssamarbete med Weleda

 

Det är  så mysigt att ha bebis, jag blir fortfarande alldeles varm i kroppen när jag ser på henne. Och för några dagar sen så har hon varit min i en HEL MÅNAD, helt galet hur fort tiden går. Vi tar verkligen varje dag för vad den är och vi är mer eller mindre fastklistrade med varandra.
I morse var det dags för ett bad, inte hennes första men precis som mamma så älskar baby V att bada. Hon njuter verkligen, Hon har en egen liten badbalja som vi köpt till henne. Jag brukar alltid ha en liten handduk i liggdelen så att det blir mjukt och skönt för henne när hon  ligger i den. Och sen har jag även alltid en stadig hand under hennes rumpa så att hon inte åker runt. Samtidigt som jag tvättar rent med andra handen.
Det är ju så viktigt att man verkligen har koll på de små och speciellt när man badar för första gångerna.I början kändes det som att jag knappt ville bada henne för att jag var rädd och jag vet ju att man inte ska bada dem för ofta för att behålla allt det bra fettet/hinnan efter förlossningen.
Och man vill heller inte smörja in de med feta krämer när dem är så små.
Jag tycker att det är så himla svårt att veta också vad som är bra för dem små. Som nybliven mamma utan någon tidigare kunskap är det inte lätt. Det finns en miljon olika alternativ där ute och som mamma vill man givetvis ha det bästa för sitt barn. Jag har mestadels läst på online och frågat mig för om vad man bör använda.
Jag fick en förfrågan om ett samarbete med Weleda som har en babyserie med naturligt innehåll och är framtaget i samarbete med barnmorskor.
Jag har själv använt Weledas stretch mark massage olja och blev sjukt intresserad av att höra mer om deras babyserie.
Efter att jag tackat ja till kampanjen fick jag hem bland annat Weledas Calendula Baby Oil och wow den har vi verkligen använt oss av vid våra härliga bad. Hon får inte alls den där torra känslan efter badet, utan hon känns sådär mjuk, återfuktad och gosig.

Det räcker verkligen med bara några droppar i hennes badvatten för att få henne att kännas mycket mjukare och återfuktad efter badet. Och glöm inte att INTE använda för mycket olja, annars blir de hala som en orm! Hehe. Jag brukar dock alltid avsluta hennes lilla badkur med att använd lite extra olja för att smörja in henne med.

Eftersom att Calendula Baby Oil innehåller ringblomma så har den både en förebyggande effekt mot torr hud och det är verkligen superviktigt för mig att alltid se till att inte vara torr. Något mer som ni kanske dessutom inte visste är att ringblomman har en lugnande verkan mot irritationer. Vilket är jättebra i de extra utsatta områdena tex i veck och vid blöjan.  Jag är verkligen så glad för det här samarbetet eftersom att det dessutom verkligen känns som att det ligger i tiden med mer holistiska produker. Weleda jobbar verkligen med att minimera påverkan på jorden, de är 100% naturliga och det är väldigt viktigt för mig när det har med en liten människa att göra och dess känsliga hud.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Så bra olja. Beställde den förra veckan då jag ville testa nytt. Brukar annars använda mandelolja, jojobaolja mm mycket på barnen. Weleda oljan hade en smart flaska där man trycker ut oljan utan att det blir för mycket och utan spill. Kommer lätt fortsätta med den! 10 av 10 från mig ?