Danijela Pavlica

HÄR BOR JAG – VÅR RENOVERADE LÄGENHET

Äntligen ska ni få se mer av vår underbara lägenhet men jag tänkte även bjuda på för och efterbilderna då många undrar hur den såg ut innan renoveringen och vilket härligt lyft den fick sig efter renoveringen. Babak ville absolut inte ha den när vi va på visningen då den var alldeles kall och hade betonggolv, men jag kunde inte låta bli att dras till den. Såg jag kanske potentialen i den eller var det kanske dom stora öppna ytorna jag drogs till? Det vet jag inte men jag är glad att jag inte gav mig i första taget.

Vi båda var överens om att den skulle renoveras lite, så tillsammans med våra inredare på Stylingbolaget satte vi oss ner för att planera. Babak ville verkligen ha franskt fiskben och det har han drömt om länge så det var nog de första vi bestämde innan vi ens hann tänka på något annat. Golvet är så stor del i vår renovering så jag gör ett separat inlägg om det närmsta dagarna, så håll utkik. 🙂 Förutom det så har inredarna Sebastian och Denize försökt pitcha in grå väggar för oss under en längre period så där beslöt vi oss också för att testa. Vi har varit lite rädda för att just dra till med färger innan, speciellt mörkare toner då ett rum lätt kan kännas aningen mindre men vi litar på våra inredare och dom gick igenom massa olika kulörer med oss innan vi valde just dessa.

Det sköna med inredare är att dom tar fram alla förslag och idéer så man själv slipper sitta och lägga ner massor med tid på det. Nu har Sebastian och Denize gjort våra tidigare lägenheter också så dom vet ju exakt vad vi gillar men det är skönt att ha någon som leder projektet och ser till att allt blir klart i tid osv. Att hitta alla möblerna och någon som syr ihop den röda tråden om man säger så.

Fastigheten vi bor i byggdes år 1907 och även om det är en sekelskiftslägenhet så är det en modernare variant som heter Jugend. Det är omkring sekelskiftet 1900 som den nya stilen Jugend introduceras i Sverige och vi ville givetvis återskapa den stilen i lägenheten. Det fanns lite stuckatur i lägenheten innan men vi ville ha mer och har valt allt material som passar in på just stilen Jugend.

När det kommer till hantverkare så använde vi oss av Vizant Bygg AB som gjorde ett så sjukt bra jobb.. Ja men ni ser ju själva på bilderna. Det blev liksom över förväntan och verkligen bättre än vad vi tänkt oss från första början. Dom har alltså gjort allt i hela lägenheten förutom golvet som gjordes av Chevron Parquet men jag kommer göra ett separat inlägg om just golvet som jag sa. Det som alltså har gjorts i lägenheten är att bygga stuckaturer, höja ingångarna mellan vardagsrum och kök, målas om, byta golv och bygga en platsbyggd bokhylla i hallen. Sen lite annat smått och gott men det var dem stora ändringarna.

Med lite renovering går allt att få till sin ”egna stil” så att säga.

KÖK/MATPLATS

FÖRE: 

EFTER:

FÖRE:

EFTER:

Det finns verkligen inget bättre än vårt kök!! Jag tror att det är här inne vi hänger mest av allt 🙂 Vi älskar att laga mat och att ha vänner och familj över och att få göra det i detta kök som är så öppet och socialt är liksom drömmen. Vad tycker ni om renoveringen? Vi har inte rört själva köket i sig utan det är samma kök som innan. Det enda vi gjorde var att måla om det och addera marmor på sidorna av köksön, annars är det ett väldigt fint arkitektritat kök som vi ville behålla. Blev så nöjd med att måla köket i samma färg som väggfärgen!

Vidare till barnrummet/kontor/extrarum, ja vad man nu skulle önska att ha det som men vi valde att ha det som ett barnrum. Även om Vienna inte sover där idag så valde vi att göra det till ett barnrum.

FÖRE:

EFTER:

Vi är inte riktigt klara här inne än men så gott som men det saknas fortfarande lite grejer.. Det är så himla spännande de här med att flytta och renovera osv man blir aldrig riktigt klar. Alltid något man vill ändra eller addera.  hehe

VARDAGSRUM

Jag har alltid velat ha två maffiga soffor mittemot varandra och för att klara av det ska du antingen bo väldigt stort eller kunna planera ytorna bra. Förstår ni hur glad jag blev när vi var iväg och kollade på våra soffor och jag insåg att vi skulle få plats med inte bara två soffor utan två stora soffor!? Alltså den drömmen! Och inte nog med att jag fick igenom två soffor så fick jag äntligen igenom att ha ljusa soffor också.

FÖRE:

EFTER:

Visst är det läckert? Babak har en grej för valnöt och beställde de här bordet från Asplund som blev galet snyggt kombinerat med resterande möbler och inredning.

Vi har aldrig tidigare haft en balkong så att få inreda denna var ju så sjukt kul. Och jag längtar verkligen tills våren kommer och jag kan sitta och njuta av morgonkaffet på balkongen. Har faktiskt redan invigt den även om de inte är vår än hehe kunde inte låta bli när den är så fin. Tänk er själva en härlig pläd och varmchoklad och sen luta sig tillbaka i soffan med en podcast i örat, hur trevligt? Visst blev de fint efter allt piff om ni jämför med bilden innan? Alla grejerna på balkongen beställde jag ifrån Royal Design. (adlink)

Dom har ett riktigt bra utbud och man hittar alltid något man vill ha där. Jag har beställt mycket till lägenheten från Royal Design som tex min snygga ljusstake från Stoff som ni ser på bilderna ovan. En av mina favoriter faktiskt i lägenheten. Den hittar ni HÄR (adlink).

HALL/BALKONG

FÖRE:

EFTER:

Hallen och just balkongdörrarna är det första man ser när man kommer in i lägenheten och denna ytan ville vi på något sätt få mer aktiv om man kan säga så. Därav blev det en platsbyggd bokhylla med ett inbyggt kontor med vår stationära dator som ni ser nedan. Istället för att bara ha det som ett tomt rum. Kan ni förstå att vår hantverkare byggde bokhyllan förhand!? Och han har liksom använt sig av äkta snickerivirke för att få den här mäktiga känslan istället för att använda sig av plywood/mdf som många andra snickare gör.

Och sist men inte minst så har vi sovrummet och det jag tycker är snyggast här inne är nog våra sänglampor som hänger ner från taket snyggt istället för stå på våra sängbord. Hur hottelligt är inte det? Jag får verkligen en hotellkänsla av det. Det känns lyxigt och annorlunda. Älskar det! Och visst blev det ett varmt och mysigt rum om man jämför med innan?  Älskar att ha mörkare kulörer på väggarna i sovrummet det blir verkligen så himla härligt och avslappnade.

FÖRE:

EFTER:

Det här är verkligen inte alla bilderna men det är dem jag kommer att dela med mig av för nu i alla fall, 🙂 Hoppas att ni gillade det och kommentera gärna på vad ni tycker. 😀 Hade ni ändrat något om ni fick eller är det något ni tycker är extra snyggt? Ja men som sagt kommentera och säg vad ni tycker och ifall ni gillade den här typen av inlägg och ifall ni önskar andra inlägg också och vad för typ av inlägg. Om ni undrar vart något kommer från är det bara att fråga 🙂

Foto Marcus Stork / Stockholm Photography

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kevin von Mioducki

  OMG jag älskar dig Dani, från Kevin Milanas elev. Det var så kul att träffa dig hemma hos maja. Du är bäst, sluta aldrig med det du gör. Låt aldrig någon trycka ner dig, saknar dig finis!!!!!!!!!!!!

 2. Nardin

  Hej, kom in på din sida och såg bild på köket, vi är ute efter liknande barstolar och undrar var den är ifrån?

 3. Nicole

  Hej! Ni har verkligen ett helt fantastiskt hem, precis i min stil också. Vi ska måla om hemma och tänkte fråga om du kan dela med dig av den grå färgen ni använt i köket? Vore super snällt. /Nicole

 4. Marre

  Hej Dani. Vilken fantastisk lägenhet ni har. Är helt förälskad i sänglampan med kulorna, vart är den ifrån? Mvh Mariana

 5. Elina

  Hej, är det okej om jag använder dina bilder i ett blogginlägg? Hittade nyligen detta inlägg och tycker att din smak är sååå fin. Länkar såklart till detta inlägg!

 6. Sara

  Hei,
  Elsker bloggen din! Utrolig fint interiør. Et spørsmål ang stuen deres. Har dere TV? Jeg tenker når du har plassert sofaene ovenfor hverandre; blir det vanskelig med TV? Jeg har også lyst til å plassere sofaene som du har gjort, men er redd det blir vanskelig å plassere TVen da?

 7. Ida

  Så duktiga ni är. Snyggt att allt är enhetligt och känns lyxigt!
  Önskar jag också kunde va mer konsekvent i min inredning. Men min stil är så spretig och jag har svårt att välja bort:)

 8. Mmb

  Ser precis ut som alla andra influencer-lägenheter just nu 🙂 Fint men skulle själv inte beskriva det som ”annorlunda”.

  Marmor – check
  Stuckatur – check
  Platsbyggd bokhylla – check
  Hotellliknande sovrum – check

 9. StrongMama

  Men wooow vad snyggt det var överallt !! Lite svårt hade jag för allt det gråa, färglösa men det ser säkert ännu finare ut i verkligheten, men det var ändå fräscht. jättesnyggt. Bra jobbat.

 10. Louise

  Alltså wow! Har nog aldrig sett en finare lägenhet! Otroligt mysig att vara hemma och vara mammaledig i också:)

 11. Linn

  Vad heter er väggfärg? ?? Hoppas du kan svara eftersom vi är mitt i färg-djungeln av vårt nya hus ?

  1. dani

   Hej Linn! Vi köpte färgen på Flügger färg. De hette Warm Grey 3 och Warm Grey 4. Ena använde vi till snickeriet/panelerna och andra till väggarna. Lycka till 🙂

 12. Amanda

  Jag fullkomligt älskar när man ”bygger in” elementen så som ni har gjort! Det är så snyggt =) gillar annars att ni har vågat er på en (mörkare) färg så som grå. Tycker det är otroligt tråkigt när allt numera ska vara så vitt. Skulle vart intressant att se toaletten. Kram

 13. Maria Nästén

  Alltså sååååå fint! Har du några färgkoder för alla väggar? Mitt hus har brunnit och ska börja om från början?

 14. Merita

  Herregud!!!!! Wow så fint allting är! Finaste jag sett! Sån stor skillnad mot innan. Haha skulle tänkt som Babak där och inte varit särskilt intresserad av lägenheten. Så imponerande att du kunde se att den skulle bli så här magisk. Drömlägenheten deluxe!

 15. Dixi Wonderland

  Vilken skillnad det var på köket efter renoveringen! Tycker alla rummen ser mycket större ut med den grå färgen ? Så vackert med dubbla fönster. Åhh blir så avis ?

 16. Natalie

  Wow så otroligt snyggt, älskar allt ? Vart kommer valnöts pedistalen ifrån den du har hand skulpturen på?