Danijela Pavlica

Söndagsutflykt

Idag har jag haft en så himla lugn dag och det har varit så himla skönt!! Att bara få vara och koppla av.

Vid lunch smsade Babaks kusin Sam och hans flickvän Emma och frågade om vi skulle med till Hägernäs och äta den berömda hägernäsmackan. Haha nu undrar säkert ni vad i tusan är en hägernäsmacka!? Vissa kanske känner till de som spångamackan. Hur som så hade varken jag eller Emma koll men grabbarna förklarade för oss att detta var något dom käkade när dom var unga. Båda är från Täby och detta var tydligen populärt! Vi kom fram till att det var någonstans mellan 7-10 år sen dom åt den senast.

Hur som ska jag givetvis förklara för er vad i tusan det är för något också. Det är som en calzone fast med mycket tunnare bröd och innehållet är kallt. Mer som en macka med nybakat bröd.

Alltså sjukt tunt bröd med olika alternativ till fyllning antingen tex sallad, ost och skinka eller typ sallad, räkor och ost eller kebab ost och sallad eller tonfisk, sallad och ost! Ja men ni fattar man kunde liksom välja vad man ville ha i. Och sen en sås till.

Alltså kan seriöst varmt rekommendera det. Det var 10000 gånger fräschare än en pizza då den liksom inte var flottig även om de ser så ut. Men den innehåller liksom inte alls lika mycket ost som en pizza och har massor med sallad i sig. Så kan man välja att ta såsen på sidan också. Man behöver givetvis inte ha den i.

Jag hade sån beslutsångest att jag valde halva med sallad, ost och skinka och andra halvan med sallad, kebab och ost och två olika såser till på sidan av. Sjuuuukt nöjd!!

Så detta gjorde vi idag haha och sen har vi mest bara varit hemma och tagit de lugnt. Snart blir det en söndagsfilm och sen ska vi lägga oss.

Hur har er söndag varit?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. M

    OMG! hahaha åh älskade hägernäsmackan, är också från täby så kan verkligen relatera! SÅN lycka när man fick äta den när man va liten 🙂