Danijela Pavlica

God morgon fredag

God morgon älsklingar, nu sitter jag med morgonkaffet här i sängen och skriver till er. Det är fredag jag är nu i vecka 36 och min nästäppa vägrar att försvinna. Har någon av er haft de problemet och hur blir man av med det! Känns som att det enda som hjälper en stund i alla fall är nässpray och de får man ju inte använda hur mycket som helst utav. Någon som vet varför?

Gud jag kan verkligen inte riktigt förstå att det är en månad kvar nu ungefär tills att hon tittar ut. Vi har fått in så himla mycket frågor till podden nu till nästa veckas avsnitt att jag är så sjukt taggad på att besvara allt och kanske kunna hjälpa någon av er som inte har kommit lika långt i graviditeten som jag. Men så slog de mig att jag också har massa frågor till dem som gått längre än mig hehe. Är så glad att ni alla finns och att vi finns där för varandra. Nyblivna mammor och soon to be moms alltså woooow till oss. Eller vet ni vad egentligen alla kvinnor vi är ju så jävla grymma tror inte jag förstått de innan.

Idag är det fredag som sagt och jag ska till barnmorskan vid lunch och sen ska jag träffa en vän men annars blir det bara att jobba jobba jobba och vila vila vila. Ska seriöst försöka sova lite under dagen också många som säger att man ska göra de nu sista tiden för att ha energi sen till förlossningen och när väl baby V kommit ut.

Hur är er fredag vad har ni för planer tell me 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Jag hade också gravidnästäppa – vaaaansinnig var den! Jag kunde inte åka nånstans utan nässpray – kunde helt enkelt inte andas ? jag använde dock nässpray, otrivin. Tre-fyra dagar efter förlossningen var nästäppan putsväck! ??

 2. Monika

  Samma här, fruktansvärd nästäppa, började med nässpray för 2,5 vecka sedan, tar innan jag ska sova och ibland på dagen, svårt att jobba / prata när man är så täppt:/ Är i vecka 22, väntar mitt andra barn. Första kom i vecka 37 så det kan hända närsom för er! Heja Heja! Med första barnet var jag aldrig sjuk/ behövde ta nässpray, var jätte aktiv in i det sista. Den här gången har jag redan börjat få foglossning och är super trött :s Kram på
  Dig!

 3. Mima

  Nästäppan har varit total båda mina grav. Saltvattenspray, ångbad i maskin, ibland nässpray för o inte bli alltför beroende & luftfuktare under natten då jag vaknade upp med andnöd?lät som en flåsande valross konstant haha

 4. L

  Jag hade också nästäppa helaaa graviditeten och nu är jag gravid igen och det börjar komma tillbaka. Så himla jobbigt ☹️

 5. Camila

  Hej, är gravid i vecka 38 och har nog haft nästäppa sedan v20. Har kört saltvattensspray, istället för vanlig nässpray, som fungerar kanon och inte skapar samma beroende. Min barnmorska sa att det var OK med vanlig nässpray med när en är förkyld, men blir som sagt lätt ett beroende när en alltid är täppt.

  1. MonikaFashion

   Samma här, fruktansvärd nästäppa, började med nässpray för 2,5 vecka sedan, tar innan jag ska sova och ibland på dagen, svårt att jobba / prata när man är så täppt:/ Är i vecka 22, väntar mitt andra barn. Första kom i vecka 37 så det kan hända närsom för er! Heja Heja! Med första barnet var jag aldrig sjuk/ behövde ta nässpray, var jätte aktiv in i det sista. Den här gången har jag redan börjat få foglossning och är super trött :s Kram på
   Dig!

 6. Gabbie Karlsson

  Ja, herrejävlar vad grymma vi är. Nu kör vi slutspurten och sen blir det barnvagnspromenader 🙂 <3 I helgen ska jag försöka packa klart BB-väskan och sätta in babyskyddet i bilen. Det känns så stort. Tänk att det ska sitta en liten människa där snart. Galet! Ha en fin helg fina du. <3

 7. Carro

  Åh, jag hade nästäppa HELA graviditeten. använde Otrivin varje dag(det är okej att göra det), men när bebis var ute så försvann det direkt. 🙂 Grattis och stort lycka till med förlossning, nästan att det kan hända närsom nu, min kom i v 37 😉 Kram!

 8. Jessica Nordlund

  Spännande. Inte långt kvar. På tal om nästäppa och nässpray. Det är outhärdligt. Nezeril kan man använda. Jag kan inte sluta. Är i vecka 24 nu och har använt det i 10 veckor redan. Är mest min näsa som blir förstörd. Första graviditeten lyckades jag hålla mig till vecka 30 kanske innan jag började. Dock släpper det rätt snabbt när bebis väl är ute och man kan få på ”avgiftning”. Lycka till med allt!

 9. Jessica

  Spännande. Inte långt kvar. På tal om nästäppa och nässpray. Det är outhärdligt. Nezeril kan man använda. Jag kan inte sluta. Är i vecka 24 nu och har använt det i 10 veckor redan. Är mest min näsa som blir förstörd. Första graviditeten lyckades jag hålla mig till vecka 30 kanske innan jag började. Dock släpper det rätt snabbt när bebis väl är ute och man kan få på ”avgiftning”. Lycka till med allt!

 10. Indra

  Nästäppan beror på att dina slemhinnor sväller under graviditeten. Men fråga din barnmorska vettja! Den försvinner när bebisen är ute. Själv går jag in i vecka 35 på söndag:) heja oss!