Danijela Pavlica

Julafton

Något jag älskar med julen är att vi har en så stor familj att man får fira två dagar i rad. Jag och B brukar alltid börja hos min familj och sen åka till hans men i år blev det så att vi firade två dagar i rad. Vi började den 24de hemma hos Babaks syster för julfrukost. Hon hade gjort tomtegröt och dukat upp med massa gott. Så ledsen att jag inte tog några bilder men levde verkligen i nuet. Efter några timmar där rörde vi oss hem till Babaks kusin Sam och hans flickvän Emma för lite glögg innan vi alla tog oss hem till deras föräldrar för julfirande och julbordet.

Jag är så otroligt lycklig som får ha dessa fina människor i mitt liv. Dom hade gjort så himla fint och Behfar som är Sams och Damons pappa hade gjort kanske dom godaste revbensspjällen jag någonsin ätit. Han hade marinerat dem i ingefära och apelsin och annat gott. Det var fasiken verkligen det godaste jag ätit någonsin. Men man blir alltid så bortskämt hos den släkten. Dom är verkligen sjukt duktiga i köket och man märker stenhårt passionen dem har för mat. Julskinkan var också i särklass den bästa på väldigt länge. Kort och gott om det ni kan ju tänka er hur mycket jag åt. Åt så mycket julmat att jag hade lagom ont i magen sen. Vi var där till midnatt och sen åkte vi hem. Vaknade upp den 25te och då var det dags igen men denna gång med min familj.

Vi åkte hem till min syster och väntade in mamma som skulle sluta jobbet sen åkte vi till Strängnäs där min andra syster bor med sin familj. Vi åt massa julmat skrattade, pratade gamla minnen från barndomen och gav barnen julklappar. Jag kan verkligen inte ha önskat mig en finare jul än denna. Tanken var dock att vi skulle bjuda hem alla till oss men då vi inte hunnit klart i lägenheten sa vi att vi får hålla i den nästa år.

Och den tanken är så sjuk att nästa år är vi en egen liten familj och Vienna kommer vara ca 10-11 månader. Alltså kan seriöst inte fatta det. Det är en så sjuk känsla! Vi kommer att ha egna traditioner som familj och klä granen tillsammans och allt därtill. Usch nästan så jag längtar galet mycket till nästa år.

Bjuder på en bild från igår på mig och mina systrar och vår Pappa. Mannen som bara önskade sig en son en gång i tiden och fick tre döttrar men som sa något så fint som att jag skulle aldrig byta ut er mot något här i livet och allt jag gjort har jag gjort för er.

Det är något speciellt med bandet man har till sin far även om det många gånger varit svårt. Därför ska det bli så himla kul att själv få en dotter som kan knyta fina band med sin far. En mamma är alltid en mamma och den kärleken går inte att beskriva. Man vet att hon alltid finns nära en.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.