Danijela Pavlica

Min helg i bilder

Helgen började med fredagsfrukost med Humlan, Alexandra ni vet. Vi sågs hemma hos mig i nya lägenheten och sen promenerade vi ner till Berns för lite frukost. Så himla mysigt vi satt verkligen i flera timmar och bara gottade oss. Tyvärr drog vi ut på tiden att dem hann ta bort våfflorna så dem missade vi men känner jag oss rätt så kommer vi att äta där inom kort igen.

När Humlan gick vidare till jobbet sen satt jag kvar och jobbade på berns innan jag skulle iväg på mitt lunchmöte på Tako med fina Johanna ifrån metapic. Jag hann få en hel del gjort men fick springa bort till tako sen för att jag insåg att klockan var så mycket. Hur som helst hade vi en as trevlig lunch.

Nu känns det som att min fredag har gått ut på att äta mat haha dagen började stabils med både pankfrukost och pang lunch. Efter lunchen mötte jag upp Lojsan och Todd på NK. Vi skulle sätta oss och jobba lite men innan dess tänkte jag överraska B med en snygg outfit till hans julfest. Vi bor ju som ni vet i ett renoveringsobjekt och har inte packat upp våra saker än. Så alla våra kläder är nerpackade och jag tänkte att de kunde va kul med en ny outfit till julfesten.

Vi hittade en skitsnygg grön kavaj men var lite osäker och vill att han ska kunna använda den fler gånger än bara till julfesten så kollade vidare och hittade en as snygg klassisk  brun med en klassisk vit skjorta till. Så de fick det bli. Dock strax innan jag skulle buda över det till hans kontor så pratade vi snabbt i tel och då visade det sig att han varit och köpt en outfit själv. Sjuk ändå hur lika vi tänker hehe så min goda gärning fick lämnas tillbaka. Men huvudsaken är väl att jag försökte.

Efter allt shopping och efter att ha tagit ett varv på barnavdelningen så satte vi oss på joe and the juice och jobbade i flera timmar. Som jag sa hann jag inte riktigt klart innan lunch så det var skönt att få resterande jobb gjort.

När klockan slog 17 ish slutade även Ninni så vi mötte upp henne gick och köpte en inflyttningspresent till Anna som vi skulle hem till på middag och sen började vi ringa varenda taxibolag i hela stockholm känns de som.

Min kappa kommer från River Island och ni hittar den HÄR (adlink)

Eftersom Todd vad med var vi tvungna att hitta en taxi som hade bilbarnstol för spädbarn men det var ingen som hade. Dom hade bara 9 månader och uppåt. Hur gör folk i Stockholm som inte har bil? Man kan väl inte gå och släpa på en bilbarnstol hela dagarna eller?

Jag var chockad att de inte fanns någon som kunde ta oss. Så vi promenerade ner till östermalmstorg och fick ta tunnelbanan som jag egentligen inte gillar att åka. Vet inte vad det är men tror jag avvänt mig då jag både jobbar och bor i stan. Och eftersom Anna bor en bit upp på Gärdet och vi hade barnvagn, Todd och en mamma med klackar på med oss så att gå var inget alternativ.

Jag har alltså inte åkt tunnelbanan på kanske 3-4 år och tycker bara att det är otäckt och jobbigt. Hur som blev det tunnelbanan men innan dess hiss ner. Och för er som varit med ett tag vet att jag har klaustrofobi och kanske minns ni att jag och Hanna fastade i en hiss på Berns något år sen när vi bodde där?

Jo tror ni inte att det händer igen? Och inte var som helst utan i en kisshiss påväg ner till tunnelbanan. Alltså jag vet inte hur många gånger jag höll på att kräkas. Tänkte först ta trapporna men ville inte lämna lojsan själv så hoppade in i sista sekund och sen sa jag åh nej tänk om vi fastnar här,. Och vad hände? Jo vi fastande såklart. Satt fast i ungefär 20 min innan vi fick hjälp att komma ut.

Så otäckt också med tanke på min skräck och att vi hade en liten 4 veckors gammal bebis med oss.

Hur som helst väl framme hemma hos Anna blev vi bortskämda med en pang middag.. tjejerna fick hemmagjord pizza med någon ost på som jag inte kan äta nu under graviditeten och till mig hade hon gjort grönkålschips i ugnen som tilltugg innan middagen. Sedan bjöds det på fisk/skaldjurssoppa med vitlöksbröd alltså wow så duktig hon är det var så himla gott att jag åt två stora portioner. Vi käkade umgicks snackade skit och sen spelade vi spel. Alltså aldrig skrattat så himla mycket i mitt hela liv haha. Speak out körde vi och man såg ju inte riktigt klok ut.

Jag var hemma strax efter midnatt och somnade som en stock. B var ute på julfest med företagen som  ni kanske minns att jag berättade eftersom jag var ute och shoppade en outfit åt honom? Ah hur som sov jag ganska bra vaknade en eller två gånger under natten. Han trillade dock inte in förrän kanske kvart i 6 eller något haha så man kan ju lugn säga att dem haft en lyckad julfest. Vi båda somnade när han kom men jag sov kanske bara någon timma innan jag klev upp igen. Ville inte väcka honom så jag smög ut på stan och traskade och sen satte jag mig och jobbade ikapp på ett fik. Shoppade även lite till mig och Vienna. Köpte med mig lunch och sen gick jag hem igen.

Lördagen var inget annat än lugn eftersom B var lite trasig från kvällen innan. Det värsta jag vet när man har en baksmälla eller liknande är om ens partner vill vara aktiv så jag föreslog att vi skulle äta en härlig brunch och sen bara se på film och ta det lugnt vilket vi gjorde.

I söndags fixade vi lite hemma och sen åkte vi och firade 3de advent hos syrran. Hon bjöd på middag och skratt vilket är så otroligt välbehövligt ibland alltså.

Sen var den helgen över och nästa helg är det julafton kan ni förstå det? Oj så jag längtar även om vi egentligen hade tänkt att bjuda hem alla till oss över jul men det kommer ju tyvärr inte att ske då vi tyvärr inte blir klara. 🙁

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.