Danijela Pavlica

FOGLOSSNING

På torsdag går nu in i vecka 30 och hittills har allt varit bra men i förrgår så hade jag så himla ont i magen och jag tror att det kanske har med foglossningen att göra!

Har inte riktigt barnmorskan än då jag trodde att jag skulle dit igår så tänkte jag skulle fråga på plats men hade givetvis kollat fel på dagarna och det är inte förrän nästa vecka jag ska dit.

Jag har haft en otroligt lätt graviditet ska verkligen inte klaga! Även om jag åkt på allt man kan åka på hehe så har det varit väldigt milt. Däremot lämnar jag nu mot min foglossning och vissa dagar kan jag knappt gå. Om det nu är foglossning de känns liksom mellan benen, på låren och buken. Vad är de för något?

Jag hade så ont här om dagen att jag inte kunde gå! Jag och Kenza käkade lunch och var påväg tillbaka till hotellet och de liksom bara gjorde ont och stramade åt ordentligt! Jag tror jag behöver skaffa något slags stöd för magen som håller upp den. För märker att jag får ont både när jag ligger ner och tex inte använder gravidkudden och när jag då går/står länge. Till och med när jag sitter ibland.

Är det någon av er som haft samma symptom? Och är det någon som vet vad det är?

Blir inte så jätte orolig då det känns som att de är normalt! Något man typ kan få under graviditeten men jag undrar fortfarande om de är något man kanske kan göra för att lindra smärtan eller liknande?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elise

  Kan absolut vara foglossning, känns olika för alla. Hoppas det blir mildare för dig! När det stramar åt och drar i magen så låter det som sammandragningar, de brukar vara ganska vanliga i slutet på graviditeten. Brukar komma då magen tycker att man har ansträngt sig för mycket. 🙂 För mig brukade det hjälpa med att värma en värmekudde och ha mot magen eller bara lägga sig ner i någon minut.

  1. dani

   Tack för svar!! Ja mina blir också bättre i vilande läge men däremot så blir inte foglossningen bättre den håller i sig nästan hela tiden! Brukar kännas bra på morgonen men sen så fort jag aktiverar mig så börjar smärtan igen. Ska till barnmorskan på torsdag igen så ska se vad hon säger.

 2. Mandy

  Hej!
  Jag fick foglossning i v. 36/37 och kunde knappt gå på vänstra benet! Haltade o det gjorde ont. men lagom till förlossningen släppte den av sig själv ca en vecka innan! Leah är född 3 dagar efter bf, så hade inte foglossning ens en månad, men ca 3 veckor.
  Folk hade sagt till mig att det bara försvinner av sig själv NÄR du fött ut barnet! Jag gick dock mina små små ”rehab-promenader” som alltefetrsom kunde ökas o ökas på utan att halta o sen utan smärta! cyklade också på motionscykeln hemma så cykel är mer skonsamt o belastar inte på samma sätt som när man går! gör även bäckenbottenträning om du kan!!

  1. dani

   Åh tack så himla mycket för svar!! Jag ska prata med min barnmorska på torsdag och se. Visst finns det något slags bälta man kan använda mot foglossning? Kram

 3. Bella

  i hope i can give some constructive critic. i loved your old blog so much more 🙁 this blog is so chaotic and full.. there are so many things left right, above the post under the post, inbetween 2 posts etc. its too much. could you change to layout? or do you like it this way?

  1. dani

   Of course! I’m so sorry to hear that. I don’t have a problem with it. But let me check how it feels in the future! 🙂 hugs