Danijela Pavlica

GRAVIDITETEN SO FAR

Cravings: Fortfarande inget riktigt sug efter något speciellt utan är mer att jag äter mer av allt jag även ätit innan. Kanske aningen mer sugen på bakelser då om jag ska dra till med något, jag har aldrig varit ett riktigt bakelse fan innan men givetvis har det varit gott att äta om det funnits. Nu kan jag däremot känna att jag verkligen blir sugen. Mr.Cake har ju inte gjort saken bättre för mig. Alltså dom bakelserna är så överdrivna och ruskigt goda. Ta dem som har extra allt på. Desto mer desto bättre kan man väl säga haha. Har inte haft några problem att klämma i mig 3-4 bakelser bara sådär. Och nu i skrivandets stund inser jag givetvis att jag har spårat och kanske inte riktigt förstått att jag cravat sötsaker.

Sömn: Sömnen har blivit lite bättre nu, givetvis går jag fortfarande upp och kissar på natten och vänder mig flera gånger om natten osv men sedan jag fick gravidkudden i mitt liv har allt blivit så mycket bättre. Jag får inte längre ont på sidorna och jag känner mig lättare när jag vaknar på morgonen. Däremot så berättade en vän för mig att man inte får sova på rygg under graviditeten. Varför? Nu är jag ju livrädd för det och kommer på mig flera gånger att jag lagt mig på rygg. Vad har det för påverkan på fostret?

Mående: Jag mår bra och är otroligt tacksam för en så lätt graviditet so far, som min sambo säger hehe ”detta har ju gått hur smidigt som helst älskling.” Jag har åkt på allt man kan åka på tror jag men svårt att veta om man missat något däremot har det varit väldigt lindrigt. Illamåendet gick över, tröttheten gick över men har väl kommit tillbaka lite nu. Sura uppstötningar/halsbrännan e kvar så far. Huvudvärken har släppt tack och lov och de senaste är väl foglossningen som kommit. Ska prata mer med min barnmorska Eva kring detta för är lite osäker på om det är foglossning eller om de är något annat men ont gör det och om jag googlar så stämmer allt in på just att det skulle vara foglossning. Men vi får väl se har någon av er haft det? Jag har även fått ont av hennes sparkar. Lite obehagligt vissa stunder när hon rör sig men antar att det är så för alla? speciellt dom stunderna då magen verkligen är spänd.

Vikt och kropp: Nu är jag i vecka 29 och hittills har jag gått upp 10kg ska mäta mig igen på tisdag när jag är hos barnmorskan så får vi se men jag antar väl att det känns okej. Har blivit lite svullen i ansiktet vilket är trist och kring fötterna och händerna men antar att det är sånt som ingår i graviditeten. Någon som har tips på vad man kan göra för att dämpa det?

Hormoner: Hormonerna håller sig på topp är super glad och har bra med energi och hoppas verkligen att jag sprider glädje omkring mig. Kanske lite känslig men verkligen inget överdrivet. Känner mig ganska så samlad och lugn och försöker att verkligen tänka positivt. Vet vad hormonerna kan göra med kroppen och ens humör.

Övrigt: Ja, vart ska man börja hehe. I övrigt är nog allt bra kommer inte på något specifikt just nu. Har fått lite mer ont i ryggen än vanligt men det är väl för att man är så framåt tung. Nu är det ca två månader kvar tills vi får träffa vår lilla ängel ska bli så himla kul!! som jag längtar. Vet inte riktigt vad jag ser fram emot mest men det ska bli så kul i alla fall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.