Danijela Pavlica

Middag med privat kock chef-Alexander

Igår åkte jag och Hanna hem till Lojsan och Buster där vi bokat in en söndagsmiddag. Vår vän Alexander är kock och hade tidigare sagt att han skulle laga middag åt oss. Jag såg verkligen fram emot den middagen och nu var ju dagen här. Det bjöds på rårakor och sen hans alldeles egna hamburgare på hemmagjort tryffelmajo. Alltså förstår ni hur gott detta var? Herregud skulle kunna äta dem varje dag resten av mitt liv. Och vet fan inte vad som var godast om de var rårakorna eller hamburgarna men allt var så förbaskat gott. Och hur lyxigt är de inte att ha en vän som är kock? Alltså ah wow säger jag bara. 

Här steks rårakorna och det bara vattnades i munnen på mig. Känner verkligen att jag måste göra rårakor hemma oftare. Det är ju så himla gott. Har verkligen underskattat det innan märker jag. 

Ser ni hur små och fina dem är? Alltså wow åt flera stycken och hade kunnat äta ännu mer blir riktigt sugen nu när jag tänker tillbaka. 

Jag och Bestie satt förväntansfulla och kollade på när Alex lagade. Vi båda behöver väl lära oss lite mer om matlagning en mer än den andra haha. 

Efter förrätten var det dags för varmrätten och hans berömda hemmagjorda hamburgare. Vi hade riktigt bra råvaror då Alexander jobbar på Sturehof och vet exakt vad han skulle ha. Han köpte råvarorna där och visste ni att ni också kan göra det? Vill man ha en finmiddag kan man gå till sturehof och köpa sina råvaror där. Finns givetvis fler ställen också men kan va ett tips. 

Lite av alla råvaror vi använde. 

Här köpte han alltså tex färdigskrivna pommes som han skulle fritera hur kul? 🙂 

Ja alltså nu ser ni va? Vattnas det i munnen på er än? 

Desto mer smör desto godare visst? Jätte onyttigt men ibland tycker jag verkligen att man får unna sig. Jag unnar mig nog väldigt ofta  men jag gillar också det goda livet och mår inte dåligt av det. Men förstår människor med kanske sämre ämnesomsättning eller liknande som inte kan som kanske går upp i vikt lättare osv. Men då kan man faktiskt bara skippa desserten kanske eller äta lite mindre portioner. Och hålla sig nyttig dom gångerna man inte unnar sig. Träning är även viktigt och inte bara för vikten utan för kroppen liksom. Så viktigt att träna och röra på sig glöm inte det. Speciellt när man kanske planerar på att skaffa barn för då är det viktigt att träna upp ryggen så att man orkar bära barnet osv. 

Alltså ser ni? Ser ni detta? MAGII

Efter att vi ätit drack vi lite kaffe och choklad kollade på lite gamla men så roliga klipp på oss alla och sen tog jag och Hanna en taxi hem. Hur perfekt söndag hade inte vi? Vad gjorde ni mina raringar? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.