Danijela Pavlica

den där vännen

Den där vännen som man alltid skrattar med oavsett om något egentligen inte är kul eller tex om man sitter i en knivig situation men allt blir kul bara man tittar på varandra. Jag vet inte hur må gånger jag har tjatat om vänskap i mina inlägg men för mig är det bland det viktigaste i livet. Så mycket tid vi spenderar med våra vänner är inte riktigt klokt egentligen och därför är det viktigt ave vi har bra människor runt om kring oss. 

Vi kan ta det tillbaka till skoltiden egentligen. Man spenderar mer tid med sina klasskamrater än vad man gör med sin familj! Därför är det så himla viktigt att man har fina människor runt om kring sig och att man inte hamnar i fel kretsar osv. 

Jag själv var kamratstödjare i solan och hur mycket man än säger att mobbning inte pågår eller liknande så skulle jag nog säga att det gör det. Man behöver inte säga fula saker till en annan person eller bete sig illa för att mobba utan det räcker med att inte bli sedd egentligen det är lika mycket mobbning det. Att frysa ut någon eller bara totalt ignorera folk. 

Jag vet att vi hade vissa elever som alltid satt och åt själva i matsalen jag var ofta där och frågade ifall jag fick slå mig ner tillsammans med personen. Jag vet även att vissa av mina vänner sa men åh dani där kan vi ju inte sitta men för mi var det otroligt viktigt att ingen kände sig utanför. Som barn tänker man sig inte för man förstår inte att det minsta lilla man gör som egentligen kanske inte betyder så mycket för än kan förändra en annan människas liv både till det mer positiva men också det negativa. 

Därför tycker jag det är viktigt att alltid ta vara på sin vänskap och att ta hand om alla människorna man har runt om kring sig. Det skadar inte att fråga personen bredvid dig om allt är bra osv, det tar oss seriöst några sekunder extra än att bara vara tysta. Ta hand om varandra där ute och va inte rädda. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.