Danijela Pavlica

Guide för Gili Trawangan

Östra sidan av ön men kristallklart vatten.

Solnedgången och gungorna på västra sidan av ön

Locals som galopperade med hästarna på stranden och busade med varandra.

Utanför vår villa i min nya meloonpro bikini 

Jag är så hemskt ledsen för dålig uppdatering men ni kan  ju tänka er är man på semester vill man helst slippa sitta vid datorn. Vi har  haft tre underbara dagar på Gili Trawangan och jag kan verkligen rekommendera de stället till er. 

Finns även två till öar Gili Air och Gili Meno men hann tyvärr inte besöka dem men det ska vara aningen lugnare öar.  

Mina tips från Gili T är att ta ett hotell som ligger någonstans mitt på ön då har du nära till allt. Vi bodde på Kaleya Villas & Spa och jag kan verkligen rekommendera det hotellet. Ligger 5 minuter gång från stranden på östra sidan av ön. Men bo inte för nära hamnen då alla barer/klubbar ligger där men håll er ändå till östra sidan av ön då det är mycket bättre stränder där och renast vatten, kristallklart! Den västra sidan av ön är värd att besöka på eftermiddagen då solen går det där och det bjuds på en vacker solnedgång så boka in en tidig middag eller så och njut av solnedgången. Men stranden är värdelös! 

Dock finns det mycket att göra du kan hyra häst och rida längst stranden på västra sidan hittar du även massa gungor och hängmattor som man kan ta fina bilder på. Det är en otroligt liten ö som sagt så det är lätt att förstå hur allt funkar. Det tar någon dag men sen förstår man allt. Gillar man island life så rekommenderar jag er att åka runt bland öarna. Antingen boka in sig på lite olika hotell på dem olika öarna eller bo på en av öarna och sen åka över med motorbåt till dom andra öarna över dagen. Det tar påriktigt kanske 5-10 minuter över så nära ligger den varandra. 

Solen går ner redan vid 19.00 på Gili och det tar ca 25 minuter att promenera från ena sidan av ön till den andra. Det finns inga bilar på ön utan man går antingen runt hyr en cykel eller åker med häst och vagn. 

Det kryllar av restauranger längst stränderna och vi åt på en som jag kan gå i god för tyvärr så är den aningn dyr och till och med den dyraste på ön må jag tro men jag är så känslig och folk rekommenderade den. Den heter KO KO MO och ligger lite avskilt på stranden. Personalen var helt fantastisk och maten var underbar. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.