Danijela Pavlica

MIN NEW YORK GUIDE

Vart ska man bo?

Är oftast frågan man får först och om ni inte visste det så är Manhattan är uppdelat i tre olika områden, Uptown, Midtown och Downtown jag bor alltid nere i downtown för där har du alla mysiga områden som jag föredrar så som Soho Meatpacking district, Chelsea, Tribeca och även China Town och Little italy ligger här.

DOWNTOWN

I Downtown hittar du Financial district, China town, Little Italy och de trendiga stadsdelarna: Greenwich village, Tribeca,  och Nolita. Här ligger många klubbar, barer och restauranger och massvis med shopping. Jag föredrar själv att bo i Downtown. 

MIDTOWN

Sen kommer Midtown och där ligger alla sevärdheter som Empire State Building, Chrysler Building, Trump Towers, Rockefeller Centrer, FN:s högkvarter och även så är det otroligt nära till 5th Avenue där du finner all shopping. Man kan säga att bo i midtown är att bo mitht i smeten om man gillar det. 

UPTOWN

Ni har säkerligen många av er kollat på Gossip Girl och man kan säga att ena sidan av Uptown är Gossip Girl rakt igenom. Uptown är  indelat i Upper East Side och Upper West Side. Det är ett lugnare område med mycket märkesbutiker och annat skoj. Det ska man definitivt besöka och kolla in alla fancy byggnader promenera i centralparks norra del och bara njuta.

Tips på saker man kan göra? 

Jag som varit i nyc ett par gånger redan föredrar att bara njuta äta på bra restauranger och göra lite som jag känner för. Det som också är kul när man varit där är att göra saker som en vanlig New York bo skulle gjort. Och det är ännu roligare om man känner någon som bor där för då kan man få se en helt annan sida av nyc.  

Men för er som åker dit för första gången så kan jag tipsa om dom klassiska sakerna som att besöka Empire State, Åk upp i Top Of The Rock/ Rockefeller Center besök High Line speciellt om det är fint väder. Ta en båttur och titta på frihetsgudinnan och en lyxigare aktivitet är att ta en helikopter tur över staden. Jag har själv inte gjort det men alla jag pratat med säger att det är de bästa dem gjort. 

Promenera över Brooklyn Bridge, Utforska Central Park dessa två jag nämnt nu är mina favoriter jag promenerar alltid i central park när jag är i nyc och det kommer jag fortsätta göra tills jag sett varenda hörn av parken hehe

Tips på restauranger!

Det man åldrig ska glömma är att nyc bjuder på all världens mat och det finns så sjukt mycket utbud så man ska aldrig känna att man inte hinner med allt. Man får helt enkelt åka fler gånger och testa så mycket man hinner. Det man också ska veta är att New York ofta blir en enda stor matresa. Man vill ju bara testa allt liksom.  Här kommer i alla fall några av mina favoriter. 

Buddakan är en av mina nyliga favoriter i nyc. Har varit där endast två gånger och gillar det verkligen då maten är jätte god drinkarna är goda och lokalen är så otroligt mäktig. 

Adress: Chelsea Market, 75 9th Ave, New York, NY 10011, USA

Lavo är ett underbart ställe för middag. Det är lite festligare och det omvandlas till en enda stor fest efter ett tag. Folk står upp och dansar och det blir riktigt roligt. Deras mat är även otroligt god, tror att det är ett italienskt kök om jag inte minns fel. Kan rekommendera deras vodka pasta och även köttbullarna är super goda.

Lavo har även en nattklubb dörr i dörr tror den tillhör restaurangen.

Adress: 39 E 58th St, New York, NY 10022, USA

Spotted pig är ett av Jay Z’s ställen där ni får tag på härliga hamburgare. Det är en skön lokal med bra musik och deras tunna pommes är to die for. 

Adress: 314 W 11th St, New York, NY 10014, USA

La Esquina står mig varmt om hjärtat.. det är ett mexikanskt ställe och har en spännande berättelse så endast dem som vet vet hur det går till. Det är viktigt att känna till att detta är en restaurang och inte ett gatukök. Det är nämligen så att när man kommer dit så anländer man faktiskt till ett gatukök och man tror liksom förmodligen att de är allt. 

Men missa inte den svarta dörren och prata med mannen som står där så blir in insläppta till ett av dem coolaste ställena jag varit på. Man går ner för ett par trappor passerar ett kök där folk lagar mat med eld i pannorna och sen kommer man till den underbara matsalen och baren, en helt ny värld. 

Tycker dock deras mat är helt okey man måste vara ett stort fan av mexikanskt drinkarna är starka och goda hehe och en sak på menyn man inte får missa är deras majskolvar. Det är ett måste!! Här måste man även boka bord långt innan får man inte tag på ett bort gå dit för drinkar i baren och finns de plats ta in smårätter i baren också. 

Adress: 114 Kenmare St, New York, NY 10012, USA

Tao Downtown är ett asian fusion ställe som står mig varmt om hjärtat är alltid där minst en gång under min vistelse i nyc och allt är super gott, lätt meny liksom. likaså är drinkarna bra och atmosfären är magisk. Måste bokas i förväg!

Adress: 92 9th Ave, New York, NY 10011, USA

Buvette är mitt favoritställe för brunch! Här kan jag tala om för er att vad ni än tar in från menyn så är de gott. Ta gärna in olika saker och smaka av varandra så ni får in så mycket som möjligt till bordet. Detta ställe är ett måste att besöka!! 

Adress: 42 Grove St, New York, NY 10014, USA

Gemma har jag varit på en gång innan och det var senast jag var i nyc. Dom har en mysig uteservering mitt på nw york citys gator och är det bra väder tycker jag ni ska passa på att äta en lunch här. 

Adress: The Bowery Hotel, 335 Bowery, New York, NY 10003, USA

Catch ska man äta middag på även här är verkligen allt super gott och det bästa med catch är att dem har en rooftop som man kan gå upp till efter middagen. Det blir även lite nattklubbs feeling där uppe sen.

Adress: 21 9th Ave, New York, NY 10014, USA

buvette

gemma 

Catch

The Standard Grill  ligger vid The standard hotel och är ett härligt brunch ställe som man kan gå till och äta en härlig brunch. 

Adress: The Standard, High Line, 848 Washington St, New York, NY 10014, USA

Levain Bakery får ni absolut inte missa. Det är oftast monster kö men vi hade faktiskt tur senast vi var där. Dom säljer alltså nybakade monster kakor dom är gigantiska och kanske det godaste jag ätit. Köp en kaka och promenera lite i området. Det sjuka är att så fort du börjar närma dig så kommer du kunna lukta dig fram till stället så gott det luktar! Det är verkligen helt otroligt. Det ligger på  

Adress: 167 West 74th Street

Dirty French har jag själv inte varit på men hört mycket gott om detta ställe och kommer definitivt boka det till nästa nyc resa. 

Adress: The Ludlow hotel, 180 Ludlow St, New York, NY 10002, USA

Spice Market var ett av mina favorit ställen i nyc både för lunch och middag men vet att dem hade stängt senast vi var i nyc men kommer hålla utkik tills dem öppnar igen och de borde ni också göra.

Adress: 403 W 13th St, New York, NY 10014, USA

Eataly är en matmarknad som jag tycker är värd att besöka. Lite som ett foodcourt där man kan välja på massa mat och även shoppa samtidigt. 

Adress: 200 5th Ave, New York, NY 10010, USA

Vandal är ett nytt tillskott i Nyc eller det var ett nytt tillskott några år sen men tror inte riktigt det hunnit bli så hype bland turister än så passa på att besök denna restaurang. Det är en avslappnad stämning och allt är inspirerat på streetfood! Maten var ursäkt stället var sjukt coolt och kan verkligen rekommendera det.

Adress: 199 Bowery, New York, NY 10002, USA

ROOFTOPS

Catch rooftop perfekt att gå till och ta några drinkar efter middagen eller till och med vara kvar när dom drar igång klubben. 

Le bain rooftop  ligger bredvid Boom Boom Room och på The Standard hotellet. Perfekt för en lugnare utekväll eller även fest om man vill. 
PHD  tillhör Dream Hotel och är en bra rooftop om man vill gå dit innan men det bjuds även på fest på kvällen då dem har sin nattklubb där uppe. 

230 Fifth är ett perfekt ställe för drinkar och utsikten härifrån är magisk. 

KLUBBAR/BARHÄNG 

Avenue  är en bra klubb med bra hiphop musik.

1oak  är den mest kommersiella klubben men är fortfarande bra! ? 

The Box  är något i en helt egen genre, här bjuda det på freak show och är du i nyc så för du nästan inte missa denna klubben. Det är det sjukaste jag varig med om i alla fall.

Boom Boom Room – är ett kändistätt ställe säger dem men dom gångerna jag varit där har det inte varit några kändisar. Det är även svårt att komma in så skulle hellre tipsa er om att gå till Le Bain som ligger i princip dörr i dörr. 

THE BOX

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.