Danijela Pavlica

Mina favoriter i Los Angeles

Jag har varit i Los Angeles en gång tidigare så lite koll borde man ha må tyckas. Det roliga med L.A som jag förstått de är att saker och ting snabbt går från att vara otroligt trendigt och populärt till att inte alls va så wow längre så jag tänkte att jag kunde skriva en liten lista på mina favoriter.  Jag kan tycka att det är så himla svårt att komma ihåg vissa ställen när folk frågar mig vad som varit bra osv i olika länder men då använder jag mig av olika appar eller skriver ner listor så att jag alltid ska komma ihåg ställena.

Så låt oss börja med mina favorit restauranger i just Los Angeles!

Cecconi’s, det är en italiensk restaurang som har härliga pastor, risotto och allt vad Italien har ett erbjuda. Jag gillar den skarpt och kan rekommendera den. Den ligger bra i pris och ett tips är att äta middag där. En lunch funkar givetvis också men eftersom det är aningen tyngre mat så rekommenderar jag att man äter sin middag där. 

The ivy, är ett trendigt lunch/brunch hak där man kan sitta i timmar och bara njuta. Maten är god människorna är trendiga och det sägs att stället är kändistätt. n

Yamashiro, är en otroligt mysig middags restaurang som ligger uppe i hillsen. Asiatisk restaurang med riktigt bra mat. Personalen är otroligt trevlig och allt är toppen. Inte nog med att allt är super härligt så är utsikten någon man inte ska glömma. Tänker på det varje gång jag tänker på L.A. Utsikten är verkligen att to die for. Ta med er käraste eller bästa vänner och njut av en fantastisk middag på Yamasgiro. 

Chateau marmont, en av mina favoriter i L.A faktiskt! Hit kan du komma och avnjuta en härlig brunch eller dricka lite drinkar innan en utgång i deras bar. Även här sägs det hänga en hel del kändisar men jag har inte stött på någon än. hehe

Fig and olive, är en nice middagsrestaurang och levererar på service och mat. Allt från menyn är gott och går gärna tilbaka hit varje gång jag är i L.A

Nobu malibu, Alla har vi väl hört saker om Nobu i Malibu? Och det är inte så konstigt då utsikten är fantastisk och lika så maten. Där pratar vi dock att man får lägga en slant. Tror en sushibit gick på 50-60kr men ah det var värt de för hade världens bästa gäng med mig och vi såg solnedgången.

Malibu Farm, Hittills den godaste maten jag ätit i Los Angeles. Vet inte om det var kombinerat med att det var en underbar dag men allt smakade så otroligt gott och allt var värkligen fräscht. Precis så man vill ha det när det är varmt. Ett tips är att testa deras lemonad med mynta. Godaste jag någonsin druckit!!

Laurel hardware, är lite som nyc, ett gömt ställe som man inte riktigt hittar till om man inte hört talas om det . Bra käk, härlig atmosfär och nice människor. 

Urth Caffé,  Hälso lunchen nr. 1! Hit kan ni gå när ni vill äta nyttigt men samtidigt gott. Älskar verkligen allt som har med detta ställe att göra.

 In and out burger, Ett måste när man är i L.A om man älskar hamburgare och skräpman så är in and out burger de bästa. Älskar verkligen deras burgare!! Pommes kan man skita i men deras original burgare är ett måste!! Har inga bilder men vi måste testa det.

Gjelina, är ett ställe som ligger i Venice och erbjuder en fantastisk middag. Jag åkte dit med mig käraste och hade en underbar kväll. Det bjuds på en bra stämning härliga människor och bra mat. Så detta får man inte missa. 

Gjusta, Ett härligt lunchställe i Venice. Tror att allt är närodlat och ganska hälsosamt. Dem säljer liksom tex ingen coca-cola utan bara sina egna grejer. Här ska man plocka lite i deras disk och dricka en fräsch lemonad. 

Gracias Madre, detta är ett härligt vegansk/organiskt ställe! Allt dom serverar är vegansk och organiskt. Super gott super fräscht och härligt. Vi tog en mysig tjejlunch här och lämnade stället med ett leende på läpparna. 

Ysabel, är ett av dem nyare trendiga ställena att gå till i L.A., Maten är jättegod och servicen är sjukt bra trots att det krävs bordsbokning för middagar. Dom hjälpte oss in snabbt och levererade. Det ända jag kan klaga på är deras signatur drinkar. Beställ istället något ni vet att ni tycker om. Gå inte efter drinklistan!! Vi var där två kvällar och ena dagen åt vi och andra dagen drack vi bara. Så drinkarna är sådär. Deras Moscow Mule var dock bra!

Toast, är ett härligt lunchställe som en vän presenterade för mig. As härliga sallader bra service och bra uteservering. Detta måste ni testa!

Food lab, är ett ställe som låg nära bostaden vi bodde i. Jag är otroligt glad att min kompis Christian hittade detta ställe för det var nämligen här vi åt en hel del under resans gång och även tog vår sista lunch i L.A. Det var fräscht, prisvärt och otroligt gott. 

Catch, Sist men inte minst så rekommenderar jag CATCH, restaurangen finns även i NYC och jag bara älskar den. Dock har jag inte ätit på den i L.A men gick dit för lite drinkar. Även här har jag hört att det är svårt att ta sig in. Bra om man har någon slags reservation. Såg flera personer nekas. Så aningen uptight men så härlig autmosfär. 

Sen har jag sjukt mycket andra tips på restauranger som jag själv inte testat än så vågar inte riktigt tipsa om dem än. I nästa Danijela tipsar/ danijelas favoriter så kör jag mer vad det finns att göra för kul i L.A. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.