Danijela Pavlica

sömnlöshet, skrivtorka och prestationsångest

Hej, dom senaste dagarna har varit så sjukt jobbiga.. Jag har inte kunnat sova vet inte vad jag ska skriva om i bloggen trots att jag har färdiga utkast med olika tips och massor med bilder från semestern kvar att lägga upp men det känns bara fel. Ca en gång i månaden så får jag beteendeförändringar då jag inte riktigt orkar vissa saker. Jag är fortfarande glad och positiv men drabbas lite av prestationsångest. Det håller verkligen inte i sig så länge men det är otroligt jobbigt när det väl kommer. 

Jag är otroligt glad att jag har så fina människor runt om kring mig som är förstående och hjälpsamma. Ibland kan det räcka med att prata ut med någon och några timmar senare känns det bättre. Jag har även lärt mig att den här prestationsångesten blir värre av att jag bara droppar allt och inte orkar göra saker. Så fort jag gör något åt saken som att sitta här och skriva av mig tex så känns det alltid mycket bättre och jag får en otrolig lust att vilja leverera. 

En av mina nära tjejkompisar går också igenom en jobbig period i livet. Ringde henne och hörde att hon hade en skakig röst och när jag frågade hur är det vad har hänt så brast hennes fina röst och hon föll i tårar. Vi båda beklagade oss lite lätt och hjälpte varandra att komma på andra tankar. Samtidigt som vi har varandra i telefon såg jag till att börja skriva detta inlägg och hon började rita för att det var som terapi för själen sa hon. 

Även om inte min prestationsångest eller hennes rädsla och förtvivlan är borta så tror jag vi båda känner att hjärtat känns aningen lättare och att det känns bra att veta att vi har varandra. Vi har suttit i telefon i över 1h nu, mest tysta men vi säger något lite då och då ibland. Det är bland det finaste med vänskap att bara känna närvaron utan att behöva anstränga sig. 

Jag älskar den här tjejen från botten av mig hjärta och hon är bland dom finaste vännerna jag har. 

Hur känner ni? Har ni också drabbats av prestationsångest eller liknande? Vad är det bästa med din bästa vän? Vad är bra vänskap för er? 

tomma rader

terapi för själen 

färgläggning av finaste vännen i världen

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.