Yeeey! – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Yeeey!

Första dagen med nya rutiner gick jättebra!
Hon hann dock inte äta så många gånger som listan jag publicerade imorse, vet inte om vi är uppe för kort tid eller varför vi inte hann men det var iallafall ett mellanmål som föll bort.

Hur som helst, i övrigt har den här dagen varit betydligt bättre än gårdagen, den här dagen har varit exemplarisk. Chloe sov middag mellan 12.30-ca 14 och sen en liten sväng mellan 18-18-30.
Sen satt hon med oss medan vi åt (hämtsushi, vi båda hade cravings!) och sen vid 20.00 hällde jag upp ett bad och så badade vi till ca 20.45, sen var det insmörjning med babyolja och på med pyjamas och sen gjorde vi välling för första gången.

Hon tyckte att vällingen var sådär men hon fick amma lite och lite välling så vi vänjer henne sakta.
Efter välling/amning snurrade hon runt i sängen i ca 30 minuter medan vi lyssnade på vågljud (älskar vågljud!!!) och sakta men säkert kom hon till ro och somnade tillslut väldigt nära mig. Yeeey!

Jag och M gjorde high five när hon somnade, inte för att vi inte vill hänga med henne…det vill vi ju jämnt men mer för att det funkade, vår första dag med rutiner. Det dumma är att imorgon ska jag åka tåg på kvällen mellan 19.45 och 22 men hon får väl somna på tåget och sen en gång till när vi kommer fram till hotellet.

Åh, jag är så nöjd att det funkade ikväll.

Återigen tack för alla era berättelser om nattning och rutiner, ni är till så stor hjälp!

Måste avsluta med att lägga in den här nattningsberättelsen, hoppas att det är ok Ninna, det lät bara så otroligt mysigt, jag vill också hänga i er soffa framför öppna spisen!

“Vi har haft fasta rutiner för våra 4 små från början. Vi äter gemensam middag kl 17, de har varit med vid bordet även innan de åt vår mat för att få in vanan att det är en fin stund då familjen samlas. Efter maten är det bad, en utdragen historia med tända ljus och soft musik de älskar det. Tandborstning och sen sitter vi med dem i soffan, sjunger och ger dem välling. Sen somnar de i soffan i vårt arbetsrum där vi jobbar med bild och hantverk. Så här års är brasan tänd. Ingen tv är på, det är “förbjudet” när barnen ska sova, det enda de hör är vårt gnolande och småprat, och så ljudet från brasan. Både de och vi älskar denna kvällsrutin. De är trygga och njuter av att somna i vår närhet, höra och se att vi jobbar med sådant vi är inspirerade av, att vi jobbar tillsammans och hör ihop. Den yngsta är 6 månader och somnar intill oss i sin vagn. De har aldrig krånglat, de vet vad som gäller, det har blivit en vana från spädbarnstiden. De
vet att de får vara med och jobba och titta på det vi gjort nästa dag, och då lyssnar vi på dem och pratar och leker. men på kvällen sover man, inte isolerad och ensam utan nära, mitt i “händelsernas centrum” omgiven av trygghet, men man sover. När vi lägger oss bär vi in dem till oss, vi har 4 sängar intill varandra i vårt gemensamma sovrum! Enklast och mysigast. Har läst att en del inte tror det är bra att flytta sovande barn, men jag har aldrig märkt att det skadar dem, tvärtom. De sover hela natten, 19 – 7, drömmer aldrig mardrömmar och är soliga, trygga och utvilade när de vaknar! Viktigt för oss att ha fasta tider, rutiner och att barnen somnar tidigt – utan att tumma på att de får vara oss nära. Så funkar det för oss, men alla har sina vanor!”

❤︎

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna T

    Jag tror på rutiner, rutiner ger en förutsägbarhet till barnet. Hur gjorde din mamma, svärmor?
    Nu är ju mina barn runt 20 men sömnproblemen hos mina barn och bland våra vänner var inget stort problem för vi hade rutiner som såg väldigt lika ut för oss alla. Nu när allt är lite mer luddigt å gör som känns bra för dig/er mentalitet så upplever jag att fler har problem med barnens sömn. Men som med allt annat så går ju allt i cykler, och just nu upplever jag att mycket är diffust.
    Fast i slut ändan bli det med all säkerhet goa medborgare av dagens små söta bäbisar

  2. Ninna

    Åh, tack fina Claudia, jag känner mig hedrad 🙂 Då och då får vi höra att vi skämmer bort dem, att vi överdriver och är löjliga, och då håller jag bara med – ja visst skämmer vi bort dem och är löjliga, men tänk så underbart det är att ha varandra att vara löjliga med, och skämma bort! Men tänk att så länga vi är löjliga med närhet och skämmer bort dm med kärlek så kommer vi att fortsätta med det. De mår bra, vi mår bra. Tiden rusar fram, det är nu de är små, och jag är helt övertygad om att de inte vill sova hos oss när de fyllt 15… Så jag är inte särskilt orolig pga vårt “pjoskande” 😉 Att få somna in till föräldrarnas småprat, till ljuden av de där vanliga bestyren, det man känner igen och är trygg med, hur skulle det kunna göra dem skada? Om man sen inte VILL ha det så, ja då är det en annan sak! Det bestämmer var och en, för oss är det perfekt! Och jag blir så glad av att läsa hur du njuter av att vara med din lilla ljuvliga docka, visst är det underbart! Men trött är man ibland, det ska icke förnekas. Vi måste inte spela hjältar och martyrer för att vi njuter av våra små, mammalivet är så mångfasetterat – man är glad och ledsen, orolig och trygg, fylld av energi och alldeles utmattad. Man är mamma, kort sagt 🙂