Två barn är inget hinder – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Två barn är inget hinder

Första dagen tillbaka i vardagen efter det här maratonlånga födelsedagsfirandet (det har varit underbart!) och vardag för oss betyder frukost och sen förmiddagsaktivitet, sen lunch, sen vila för Celeste (sover ca 40 min nuförtiden) samtidigt som Chloe tar det lugnt, antingen sover hon också eller så ser hon på något hon tycker om samtidigt som jag passar på att plocka undan och fixa om vi är hemma, eller så fikar jag och Chloe om vi är ute. Sen på eftermiddagarna så blir det ofta poolhäng eller så gör vi en familjeaktivitet med Manuel, beroende på hur han jobbar.

Men imorse när vi vaknade så insåg jag att vi inte hade så mycket frukostmat hemma, så jag bestämde att vi skulle gå ut och äta frukost. När jag hade sagt det till tjejerna kom jag på mig själv med att ha en liten stresskänsla i mig…skulle jag verkligen gå ner på Noah´s med båda, det är ju inte riktigt barnanpassat där, tänk om det blir kaos?Jag slog genast bort tankarna och packade oss iordning för att gå iväg. Jag vet hur jag är, jag känner mig, jag tänker sådär ibland och sen 9 gånger av 10 så går det så vansinnesbra, för jag vet hur det funkar och hur situationen ska vara för att det inte ska bli problem…allt handlar om tid och delaktighet för oss.

Att allt får ta sin tid, ingen stress, gå mot målet i den takt vi alla vill, väl framme låta tjejerna välja plats, det älskar dom, då sitter dom stolt där sen, låta dom välja (inom rimliga ramar) vad dom ska äta, låta dom vara en del av det hela, göra hela upplevelsen till en aktivitet för dom. Då blir det oftast ljuvligt.

Vilket det verkligen blev imorse, och jag slogs igen av tanken som jag så ofta tänker; det är ju absolut inget hinder att ha två barn och göra saker med dom, man får bara ta mer tid till varje uppgift/aktivitet och det blir kanske lite annorlunda, det blir inte så mycket sippa finkaffe och titta ut genom fönstret och filosofera om livet…men det blir en härlig happening med småfolket och det slår ju (iallafall enligt mig) det mesta.En bagel med avocado och cheddarost och en med smör och Nutella, en fruktsallad och en apelsinjuice…vi delade på allt men avocado/ost bageln fick jag ha för mig själv, haha.

Det var så mysigt, tror vi satt en timme, det är ju i och för sig lite av ett rekord men idag blev det så, sen väntade lekparken med ankorna, en jättemysig lekplats bredvid en ankdamm, som en liten dröm. Ankorna hade dessutom fått ungar så det var en riktig succé.

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons