Claudia Galli Concha

Svensson Svensson – The True Story

svensson-svensson_wide-2Jag fick ju äran att spela Lina Svensson i den numera nästan kultförklarade serien Svensson Svensson och jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur det gick till och hur det var…lite The True Story, haha.

Sommaren 2006 befann jag mig i en stuga i Hälsingland och råkade se i tidningen att dom skulle göra en uppföljning av Svensson Svensson MEN att Chelsie som hade spelat Lina i originalet inte längre var intresserad av att vara med så skulle dom börja söka efter en ny Lina.

Jag och mitt envisa jag bestämde mig direkt att jag skulle göra allt i min makt för att få provfilma om inte annat, som tur var så hade jag jobbat med Allan Svensson i en föreställning samma vår och vi hade en bra kontakt så jag ringde honom och sa att jag skulle spela hans dotter i nästa Svensson och frågade om han inte tyckte att det var en genial idé, haha, han blev lite paff av min rättframhet tror jag men vi har alltid haft en så bra relation så han bara skrattade och sa, självklart! Det är klart du ska!

Dessvärre var det ju inte han som bestämde det utan regissören som heter Leif Lindblom, och timingen var helt underbar för jag hade även jobbat med honom amma vår när jag gjorde ett snabbt inhopp i serien ”Playa del Sol” som filmades på Kanarieöarna och som han regisserade.

Så efter lite samtal hit och dit så satt jag på ett tåg från min stuga till Stockholm med hög musik i öronen och skulle på fint möte på SVT med regissören och Suzanne Reuter.

Det blev ett väldigt bra möte, jag var lite nervös inför det för Suzanne var ju en sån stor idol och förebild och stjärna,  men vi körde några scener tillsammans som jag hade fått förbereda innan och sen pratade vi mycket och länge och jag och Suzanne klickade så bra!

Ytterligare några resor senare från stugan till storstaden så var det klart…JAG SKULLE SPELA LINA I SVENSSON! Det var en sån otroligt häftig känsla när det blev klart. En så stor serie, med så många tittare! jag ryser fortfarande när jag tänker på samtalet jag hade med producenten när dom hade bestämt sig.

Vi började spela in på hösten och det var ett jätteroligt arbete, vi repade i en vecka sen varje måndag så hade vi två föreställningar för live publik på ca 100 personer, så alla skratten i programmen är äkta och inte pålagda som många trodde.

Vi både filmade och repade nere på SVT som då låg i Frihamnen i Stockholm och föreställningarna var helt klart roligast, så otroligt häftig känsla att stå där live och höra folk skratta och underhållas av det vi gjorde. En rolig grej var att Björn Gustavsson var publikuppvärmare…han var väldigt ung och ny då.

Men hela jobbet var fantastiskt, att varje dag komma dit och hänga med Allan och Suzanne och Gabriel och dom andra, jobba, ta en kaffe, hänga i min loge som jag hade där och självklart inredde som mitt andra hem, haha.

Vi gjorde två säsonger på raken och det var väldigt sorgligt när det var slut…då sa dom att vi skulle köra igen om 10 år…och om jag inte räknar fel så är det i år…? Men jag tror kanske inte att det blir just i år, men det skulle vara väldigt roligt om vi skulle göra fler säsonger:). Jag är på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Alexia

  Helt klart favvor serien, den bästa svenska komedi serien genom tiderna.. Jag kan inte ens räkna alla gånger som jag har sett avsnittena och just nu är jag i en period där jag sätter på det när jag ska sova, inte för att det är sövande(?) men du förstår säkert hur jag menar:).. Hoppas att det kommer nya avsnitt,skulle vara sååå kul

 2. Elin

  Kan inte du kontakta någon om de går förstås och fråga om de inte kan bli en säsong till ? haha om du får en pojke så kan han spela Sixten som Lina fick i sista säsongen om man ska börja där de slutade så klart. ?

 3. Ida

  Älskar Svensson Svensson! Kan typ avsnitten utantill och hoppas det blir mer! Med precis samma skådespelare som det är nu.
  Var lite besviken att inte ni barn var med i den sista filmen ”I nöd och lust”

 4. Peter

  Svensson Svensson, dom två sista säsongerna är det bästa som gjorts någonsin. Har alla dvd:er och älskar varenda avsnitt! Du gör Lina så fantastiskt mycket bättre än den tidigare. HOPPAS PÅ NYA AVSNITT!

 5. Jossan

  Fler säsonger snälla. Jag älskar Svensson Svensson.

  Var besviken över att den förra Lina skulle sluta vara med, men du gjorde det ju superbra. Stolt över dig och din insats. Hoppas att John och Greta ska vara med igen, om det blir en ny säsong.

 6. Josephine

  Ja du gör rollen som Lina så otroligt bra! Svensson Svensson är världens bästa serie. Man skrattar alltid lika mycket varje gång man tittar på det! Du är så otroligt duktig 🙂 det var även kul att få läsa om hur du fick rollen 🙂

  1. claudiagconcha

   Tack! Och bra att du gillade inlägget, ska fortsätta att skriva mer om mitt jobb, mitt riktiga jobb;). Kram!

 7. Evelina

  Såna här inlägg gillar jag att läsa! Spännande och höra lite ”bakom kameran” från filmer/serier du filmat! Kram från ett av alla live-skratt ett avsnitt ??

  1. claudiagconcha

   Toppen! Jag ska fortsätta skriva lite mer om mitt jobb…glömmer bort det i bebislivet ibland:).Ja, du var där ja, underbart! Kram!