Ska jag skriva en bok? – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Ska jag skriva en bok?

Det pirrar i min mage bara jag tänker på det och det är knappt så att jag vågar skriva ner dom här orden eller ja, trycka ner tangenterna för att skriva ner dom här orden för då blir det så på riktigt, mina tankar och drömmar och fantasier blir sådär på riktigt så att det blir läskigt.

Men jag funderar på och har funderat en tid på att skriva en bok, egentligen föddes tanken redan 2010 då jag var med i Let´s Dance, det programmet har ju en galen genomslagskraft och när jag var med där så kom det ju alla möjliga olika sorters förfrågningar, programledarfrågor, göra sommarprat i P1 (vilket jag gjorde!, check!) underhållningsprogram och så då en förfrågan om jag inte ville skriva en bok.

Det var ett mail som trillade in med just överskriften, Vill du skriva en bok?, jag trodde att det var på skoj, men jag öppnade och läste och nej då, det var inget skoj, det var ett förlag som helt seriöst tyckte att jag skulle skriva en bok, jag frågade om vad (haha), dom skrev, men du verkar så peppig och glad, vi tror att du skulle kunna skriva en peppig och glad bok.

Min första tanke va JA! Jag ska skriva en bok! Sen kom jante och knackade mig på axeln…bok? Du? Vad skulle du skriva om som någon annan inte har skrivit om redan eller ska skriva om på ett mycket bättre sätt än du någonsin kan?

Jag svarade att jag inte hade tid…vilket jag säkert inte hade men jag jag hade ju kunnat prioriterat annorlunda såklart.

Men nu har det gått 8 år sedan dess, jag har skrivit i ytterligare 8 år och jag känner mig idag väldigt övertygad om att jag kan skriva, jag kan få ihop en text och jag har även en känsla av att jag kan skriva saker som engagerar och känns igen ibland…

Så nu kastar jag ut frågan till er;

Tror ni på att jag skulle kunna skriva en bok? Vad skulle ni vilja läsa om?
Vad skulle den handla om? Tips på olika kapitel eller indelningar?
Om ni såg en överskrift här i bloggen som löd: jag släpper en bok!
Vad hade ni då önskat att den skulle handla om? Vi pratar ju alltså inte fiktion…det ligger längre fram i tiden, haha.

Puss! C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Caroline Refthammar

  En bok om hur man tar sig fram som entreprenör för att lyckas! Gärna med utgångspunkt från hur du har gjort och utvecklats!

 2. Katarina

  Jag ser dig som en väldigt öppen och generös person så jag tänker mig en öppen bok om allt möjligt du varit med om. Som små guldkorn i ditt liv där varje kapitel kan vara en egen liten bok.

 3. Ulle I

  En bok om hur du hittar din inspiration, hur du hittar lyckan å vad som gör att du tar dom valen du tar i livet kanske 😍

 4. Sandra

  Ja! Jag skulle lätt köpa din bok! Fint omslag är viktig så man kan ha boken framme som inredning. Kanske kan handla om barn och resa. Eller om L.A. En fråga: var är solglasögonen ifrån som du hade på storyn?

 5. Moa

  Hur du gör för att vara så glad hela tiden. Du är ju öppen med att det inte alltid varit så, att du haft ångest mm. Men det fascinerar mig att du verkar vara så glad hela tiden nu. Önskar jag också kunde det…

 6. maria

  Det skulle vara trevligt 🙂 Tänker en bok om familjen, ert val att vara hemma med barnen, föräldrar i dag tror att de måste ha barnen på förskola för att de ska utvecklas, och så är det ju inte. jag var hemma med mina äldsta, sen skilde vi oss när yngsta var liten o det blev dagis. Jag upplevde att det var en fördel att ha varit hemma med dem, vi gick till öppna förskolan, kyrkans barntimme mm

  Kram Maria i Skåne