Claudia Galli Concha

Såhär många timmar sover jag

6 timmar.

Jag har kommit fram till att 6 timmar är den perfekta tiden för mig att sova.
Jag vet, för en del kan det låta som lite och det är ganska lite men jag har laborerat en del sista tiden och jag har kommit fram till att det absolut inte är någon skillnad för mig att sova 6 eller 7 timmar, jag blir inte tröttare och inte piggare.

Sover jag 8 timmar eller mer så får jag bara ont i huvudet.

Så nu har jag börjat att ställa klockan, jag försöker alltid komma i säng senast tolv, misslyckas i princip alltid med det men det är mitt mål och när jag lägger mig ställer jag klockan 6 h och 15 min fram, dom 15 minutrarna tar det för mig att somna in. Jag är lyckligt lottad att jag kan somna så fort och så lätt. Jag behöver ingen speciell nedvarvning utan jag kan sitta och jobba och maila eller fixa något annat fram till minuten innan jag borstar tänderna.

Sen ner i sängen bredvid en varm liten Celeste (ja, vi sover fortfarande i separata rum, jag och M, det blir ett inlägg om det i veckan) tänka på dagen och fokusera på tacksamhet och sen sova. Tacksamhetstänket hjälper mig att somna med ett leende på läpparna och det gillar jag, jag märker att jag vaknar mer peppad då.

Däremot på helgerna sover jag tills jag blir väckt, jag tänker att min kropp får ta igen OM det är så att den behöver det. Det är ju inte alltid man märker det kanske, men även på helgerna blir det sällan mer än 7 timmar, men det finns ändå något skönt med att då och då inte ställa klockan.

Hur sover ni? Hur många timmar? Ställer ni klockan?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gita

  Jag sover 5-6 h. Sover jag mer blir min hjärna helt knäpp. Min man behöver sova minst 7 så när han är färdig för att sova då har jag flera timmar vakentid kvar och det är såååååååå skönt!!!!!

 2. Frida

  Vi ställer ingen klocka när vi är lediga, njuter av att få bli väckta av det som väcker oss, oftast något av barnen. Jag älskar att få vakna naturligt, men då jobbar jag på vardagarna också och går upp tidigt pga av det så det räcker och blir över med just väckarklockan. Vi har vår minsta i sängen hos oss och dom större i egna rum, men ofta vaknar vi minst 4 i sängen- älskar samsovning. Älskar att få snusa på dom hela natten.. Sover gärna 8 h!

 3. Maria

  Måste sova 8 timmar för att ens fungera. På helgen runt 8-12 beroende på hur mycket jag jobbat i veckan. Jobbar helt ojämna arbetstider varje dag och vecka.

 4. Sara

  Åtta timmar verkar vara mitt optimala, eller kanske 7,5. Försöker lägga mig vid 22 för att klockan ringer vid 06. Men inte helt lätt att komma i säng redan kl tio men försöker.

 5. Malin

  Önskar jag kunde klara mig på så lite sömn men tyvärr behöver jag typ åtta timmar. Vilket jag aldrig får eftersom treåringen är morgonpigg, babyn nattammar och jag själv ofta vill göra något eget på kvällen (typ glo på Call the midwife eller prata i telefon). Dvs konstant trött och huvudvärkig av det 😩