Öppna Förskolan i Los Angeles – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Öppna Förskolan i Los Angeles

Måndag, ny vecka och dags att gå tillbaka till rutinerna även om vi är i LA.

Jag älskar helger men två dagar räcker, sen vill jag tillbaka till att gå upp, göra frukost, göra iordning flickorna och bege oss ut på dagens äventyr.

Förra veckan var vi på det här underbara stället:Det heter Books & Cookies och är ett jättefint litet ställe. Man kommer in i en butik som säljer magiskt fina saker, sen kommer man in i en liten korridor där det ligger ett klassrum där man kan gå på olika kurser och sen kommer man ut i ett litet uterum med en låtsasgräsmatta. Helt underbart, framförallt för Celeste som har det lite svårt på alla lekplatser vi går på för där är det så mycket sand och hon är ju i krypa och äta sand åldern just nu.Chloe träffade en kompis som hette Sofia och dom lekte så fint. Ni vet när man som förälder bara kan sitta och njuta och titta på barnen och man ser hur roligt dom har. Det fanns utklädningskläder och Chloe sprang runt som en brandman 80% av tiden vi var där. Hon hade så kul!

Jag är så glad att vi har träffat så många härliga föräldrar och barn under den tiden vi har varit här för det var en av dom sakerna vi tänkte mycket på när vi åkte iväg för att vara borta så länge, hur skulle det bli med Chloe och hennes kompisar? Skulle hon sakna dom hon har hemma?

Jag har inte frågat henne om kompisarna hemma, men hon har inte heller sagt något, vilket är jätteskönt, det måste ju ändå betyda att hennes sociala behov blir tillfredställt här med alla härliga barn.Det är också någonting jag vill ge mina barn och som är viktigt för mig, att vänner kan man skaffa överallt bara man tar kontakt. Det är viktigt att lära sig att ta kontakt.Jag är så glad att vi har hittat det här stället, det kostar 12 dollar att gå in med två  barn så det är ju inte gratis som det är hemma i Sverige men å andra sidan kostar det ca 10000 kronor/månaden att ha sina barn på förskola här så jämfört med det så är det ju väldigt billigt, haha.

Vi kommer garanterat att hänga här mycket men idag tror jag att vi satsar på att gå till den stora lekplatsen på stranden…den är ju ändå härligast!

Vi ska faktiskt fokusera på att ta det lugnt idag för imorgon ska vi ut på en stooor utflykt!

Mer om det sen…

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra J

  Måste bara kommentera; att ha barnen på förskola i Sverige kostar definitivt inte 10 000 kr! Snarare max 1 000 kr per barn, i alla fall om man väljer kommunala alternativ.
  Låter riktigt lyxigt att ni hittar alternativ likt öppna förskolan även i USA! Mysigt för både dig o barnen!!! Jobbar Manuel i USA under er resa?

  1. Andrea

   Hej! Läs igen. Noga!

   det är ju inte gratis som det är hemma i Sverige men å andra sidan kostar det ca 10000 kronor/månaden att ha sina barn på förskola HÄR (alltså i USA)

   1. Petra J

    Nu nu, läst igen – tack för tipset! Jag läste absolut att det var kostnaden hemma i sve som omnämndes. Ibland går det lite fort 😊
    Tacksam för att barnomsorgen i Sverige är till ett vettigt/lågt pris o tillgängligt för alla!

   2. Petra J

    Nu så, läst igen – tack för tipset! Jag läste absolut att det var kostnaden hemma i sve som omnämndes. Ibland går det lite fort 😊
    Tacksam för att barnomsorgen i Sverige är till ett vettigt/lågt pris o tillgängligt för alla!

 2. Andrea

  Hej!
  En fråga som inte har något alls med La eller ÖF att göra.
  Jag har samma koppar som dig, med finkaffe! Finkaffe i finkoppar är det bästa! Men! Det står på dem att de är dishwasher safe, men mina guldkanter har börjat flagna. Har du märkt något? (Svårt att märka från La, kanske?)

Annons