Nu gör vi det här! – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Nu gör vi det här!

I samarbete med Natural CyclesTermometern har kommit hem, appen är nedladdad och ifylld med mina personliga uppgifter och nu är jag så redo att komma in i det här på riktigt. Att få lära känna min kropp, för helt ärligt, just nu känner jag inte min kropp, jag har ingen aning om mina cykler. Jag chansar och hoppas och tror men nu ska jag få det svart på vitt.

Och jag vill passa på att tacka er för alla braiga inputs som jag fick om hur ni har upplevt Natural Cycles, det verkar som många av er precis som jag är ute efter eller har varit ute efter att lära känna era kroppar.

Några av er verkar skeptiska till det här med att mäta temperatur skulle vara tillförlitligt och tidigare fick ju Natural Cycles inte kallas för ett preventivmedel – det verkar leva kvar i många. Men nu är ju Natural Cycles ett certifierat preventivmedel, och säkerheten är jämförbar med p-piller, fast utan de där hormonella biverkningarna. Läs mer om vetenskapen bakom Natural Cycles här

Hur som helst, det är iallafall superenkelt att komma igång, jag har kört i en vecka nu och rutinen sitter redan helst självklart. Jag har min fina termometer bredvid sängen så det första jag gör när minimänniksorna väcker mig är att jag  stoppar in termometern under tungan tills den piper, sen pussar jag på barnen och går upp och ut i köket där min telefon ligger (gillar inte att ha den i sovrummet) och så skriver jag in resultatet. Klart! Och som jag förstår det så tar det ett tag för termometern att lära känna dig eller inte för termometern men för algoritmen så det kan ta längre tid innan du får din första “säkra” dag i början men sen när man har gjort det här ett tag så kommer det vara rullande och man kommer tillsammans med appen kunna ha koll. Jag tycker att det är underbart!
Viktigt att komma ihåg är dock att du måste vara över 18 år för att använda dig av NC och att det inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar!

Hur tycker ni andra som kör med Natural Cycles att det var att “komma in i det”, när blev ni synkade med NC? Har ni några frågor eller funderingar på hur det funkar med NC får ni jättegärna kommentera här så kommer jag och Natural Cycles svara på era frågor.

Jag är så peppad på det här och tycker att det känns så bra!

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Amanda

  Man ska sova minst 4h sammanhängande sömn innan man tar tempen. Så är man exempelvis upp å stoppar om barnen kl. 05 och sedan sover ngn timme till så ska man ta tempen då istället för när man stiger upp.

 2. Elin

  Jag tycker att den var lätt att använda men vi blev gravida trots att jag följde till punkt och prick. Nu kör jag p-piller istället.

 3. Sandra

  Jag använde NC när vi försökte bli gravida. Tog ca 3 mån innan vi lyckades!
  Jag laddade ner appen och loggade in mig i sambons telefon så att han också skulle kunna ha koll 👍

 4. Pi

  O my.. va tvungen att skriva några rader efter att lyssnat på sista avsnittet av podden! Jösses, va din man har rätt!! Ja förstår ju av din blogg o så att du verkligen älskar ditt mamma liv o så där , inget fel med det! Jag älskar mitt mamma liv också och vi har 5 barn tillsammans jag och min man. Alltså så här : de e så lustigt när man läser din blogg, största tjejen e typ 2 år va? Du pratar alltid om att du e hemma med henne o hon går inte på dagis o så där, o de tycker ja e toppen för ja tycker absolut inte heller att man ska lämna så små barn på dagis. Vi fick tre av barnen ganska tätt, så vi hade tre barn under 4 år, (sen är ett barn lite större o nu har vi en bebis också) och ja va hemma med dom alla tre tills minsta va strax över två o största va ca 6 , så där kan vi snacka om att ja va ett “dagis” . Men de ja ville komma till är att bara för ja va hemma så körde jag inte alls samma linje som dig där de känns som du låter barnen styra vardagen. Jag tror absolut att man måste kunna lära barnen att varje dag blir de inte en utgång på förmiddagen och en på eftermiddagen som ska vara schemalagd nästan, utan ibland får dom lov att aktivera sig helt själva för jag kan ju ha annat att göra än att ägna dom 100 %uppmärksamhet hela tiden! Och ABSOLUT ska man kunna va hemma en lördag o bara chilla, självklart inte bara titta på tv hela dagen, men absolut ligga i sängen o ha de gött, o tröttnar barnen så kan dom ju lomma iväg o göra nåt annat ett tag, ja tror de e nyttigt att barnen kan nöja sig själva emellanåt o inte hela tiden måste schema läggas! Summa summarum: din man har HELT rätt enligt mig! 😊

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Haha! Ja, men ibland är det nog även lilla jag som vill ut, haha, som vi även kom in på i podden, jag var ju faktiskt likadan innan barn…jag får skärpa mig, mer mys åt familjen! Haha. Tack för att du lyssnar:). Kram!

 5. Carina

  Jag är också sugen på att testa NC men har läst att det är viktigt att läsa av tempen samma tid alla dagar, stämmer det? Jag har nämligen ett jobb som gör att jag går upp olika tider nästan varje dag och är då orolig att det skulle bli fel då.
  Kram

 6. Ulrika

  Hej, jag skulle vilja veta hur det funkar med sömnen och NC? När man har småbarn är det ofta man blir väckt 2-3 ggr på en natt och är det då ok att skriva i appen att man haft normal sömn. Och alkohol, är 1-2 glas till maten ok? Kan man ändå fylla i ok? Dessa o liknande frågor skulle jag gärna vilja få svar på i ett inlägg! Tack på förhand/ Ulrika

 7. Lina

  Jag började med NC hösten 2014 och jag är så nöjd! Här under denna tid även fått två barn med hjälp av just NC. Nu är den dock inställd på prevent och jag är glad att jag hittat ett bra alternativ till alla dessa hormonerna preventivmedel!

 8. Hanna

  För min del funkade det inte så bra, jag hade för ojämn temperatur även att jag mätte likadant varje morgon så tillslut tröttnade jag på det och la termometern i lådan, men hoppas det funkar bättre för dig, jag tycker att idén kring det är väldigt bra 🙂