Jag blev så arg och besviken – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Jag blev så arg och besviken

Idag blev jag argare än jag har blivit på länge, sådär riktigt arg och besviken i ett, den jobbigaste kombinationen.

Jag skulle börja träna på torsdag, med en PT, jag köpte kort i fredags på ett sånt gym som har barnpassning, tänkte att jag ska testa det. Tror att tjejerna bara skulle tycka att det var kul. När jag köpte kortet så frågade jag om det brukade bli fullt. Aldrig var svaret. Eller jo på lördagar och fullt betyder ca 22 barn på två vuxna. Men jag tränar ju i veckan så det spelar ingen roll.

Idag gick jag dit vid 10.30 och tänkte att jag skulle låta tjejerna vara där en stund, jag hade inga planer på att träna utan det var mer för att dom skulle få testa på att vara där inför torsdagen. Jag hann inte ens komma in i lokalen förrän jag möttes av en tjej som sa Åh, ska ni till Minigymmet? Det är fullt. – Oj, hur många har redan hunnit hit då? Undrade jag. Jag har sex bebisar därinne, sa hon. Och jag är själv. Ok, sa jag men jag behöver inte träna, jag kan vara därinne med dom. Du behöver inte passa. – Men bebisarna sover och jag vill inte att dom vaknar. -Va? Men hur ska det då gå till? undrade jag. Mina barn kommer ju aldrig att sova här…dom vill ju leka i bollhavet och åka rutschkana? Då kommer dom alltså aldrig vara välkomna när det är bebisar här. Det här gymmet är alltså bara för typ nyförlösta mammor som ivrigt måste börja träna…? Åh, jag blev så arg. Tjejerna blev jättebesvikna eftersom jag hade peppat dom på morgonen för att gå. Och ni vet hur det är med besvikna barn…sjå, mitt hjärta. Jag gick ut. Sen kom jag ut till barnvagnen och då kokade jag.

Jag gick in igen. När det blev min tur i kön sa jag att jag ville säga upp mitt abonnemang och ställa in mina 10 PT timmar. Jag förklarade att det inte kändes ok att vi inte fick komma in för att 6 bebisar låg och sov…? När det uppenbarligen funkade med ca 12 barn per person på en lördag, plötsligt funkade det inte med mer än 6 barn på en person? Jag kan ju inte ha bokade PT timmar och sen kan dom inte ta emot barnen för att bebisar sover? Ett skämt…

Så tack Sats för dom här dagarna…underbart är kort. Men bra service att jag fick tillbaka mina pengar. Tack på riktigt för det.

// Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Christine

  Hej!
  Jag vill som flera här tidigare slå ett slag för Friskis och Svettis. Där finns både träning med barn, men här i Gävle har vi även barnpassning på två av anläggningarna. Funkar kanon!
  Jag har tränat på många olika anläggningar, och upplever Friskis mycket prisvärt i jämförelse med andra anläggningar. Du får både tillgång till gymet, men även alla deras underbara pass. Älskar även deras uteträning på somrarna.
  Å det bästa är att ALLA ÄR VÄLKOMMEN!
  Kolla upp detta hur det ser ut för er i Stockholm.

 2. Helena

  Varför inte gå till Friskis och Svettis?? Där kan du träna MED barnen på deras villkor…..finns både minigympa, familjegympa och familjefys (för lite äldre barn visserligen).
  Sovande bebisar på barnpassningen…. Här, där jag bor, kan man på åtminstone ett gym ha med barn under ett år på själva passet eller i gymlokalen mellan vissa tider på dagen.
  Sedan måste jag bara säga att alla oavsett om de är nyförlösta eller inte har lika stor rätt att träna, det är inget någon annan ska lägga någon värdering i. Varje mamma gör själv det hon känner är bäst både för sig själv och för sitt barn. Det brukar du ju förespråka här på din blogg. Att mammor ska står upp för varandra! Så tycker det är lite synd att du nedvärderar dessa mammor som lämnat sina sovande bebisar på barnpassningen på ditt gym, bara för att du inte kunde lämna dina barn där just då när du tänkt. Hade du kommit 20 minuter tidigare eller senare kanske det inte varit ett problem!?

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Har jag nedvärderat? Jag ifrågasatte bara att vi blev bortprioriterade. Alla får träna, alla ska få plats om det finns, vilket det ju FANNS, det var ju det som var så dåligt.

   1. Bella

    Hej hej,

    Är lite nyfiken på vad du menar med att det fanns plats? Om jag uppfattade situationen rätt så var det 1 personal på 6 små barn? Alla barn under 2 år räknas som 2st per vuxen om jag minns rätt, jag kanske har missuppfattat dig men från mitt perspektiv så känns det rimligt och bra att ej ta in fler barn om hon var ensam som personal. Det har ju förmodligen med försäkringsfrågor och sådant att göra åxå, om något skulle hända. Jag hade inte velat lämna mina barn om det var för få vuxna på plats. Sen är det ju såklart tråkigt om du anser att du fått fel/bristfällig information angående antal barn per vuxen.

    Trevlig helg!

 3. Johanna

  Men vadå? Får man inte trännan som nybliven mamma? Hur kan du säga att det är nyförlösta mammor som måste komma i form? Kan lika gärna vara mammor som vill träna för att stärka kroppen efter en graviditet?. Och dom kanske inte brukar ha så många bebisar där? Men kanske va mammor som tyckte att det va en bra tid att träna på för att där inte skulle vara så många barn?. Kanske bara otur att du kom just då?. Och varför skulle flickorna vara där och leka om du ändå inte tänkt träna?. Tycker att det är en väldigt konstig sak att bli upprörd över?. Jag hoppas att du hittar det perfekta gymmet utan en massa nyförlösta mammor som tvunget måste komma iform… Hopps att du får en fin kväll ikväll 😊.

 4. Erika

  Jag är också så less på alla ställen som har så dålig service…det känns som att människor (och företag) nu för tiden inte förstår vad det innebär att ge service? Att lova barnpassning och sedan skicka hem dig besviken är inte bra reklam för företaget direkt…

 5. Mickis

  Så jäkla trött på sats! Köpte också kort där just för barnpassningen men det var alltid fullt, alltid. Så sjukt dåligt att jag aldrig kunde räkna med att få plats. Varje gång jag kom dit blev jag ivägskickad med två besvikna barn i bilen. Morr!

 6. Therése

  Men alltså 11 barn per vuxen? DET gör att jag drar öronen åt mig. Speciellt med ett så brett åldersspann. Känns inte som att man kan ha så bra koll på vad som händer överallt och med alla barn då. Så om jag var du skulle jag ändå tänka ”tur i oturen”. Hoppas du hittar ett gym där man står för vad man säger när kortet säljs in.

 7. Camilla

  Jag skulle rekommendera Friskis & svettis 🙂 Där finns det mycket kul att göra 🙂 Även för små barn & stora finns det mycket spännande att göra 🙂 Tack för en fin blogg 🙂

 8. Malin

  Riktigt dåligt! På sats här på Södermalm har du funkat jättebra med minisats både för de större barnen och bebisar. Fick du inte nån förklaring till ditt mycket relevanta klagomål?
  Sen tycker jag det är lite trist att kommentera som Katja här. Att sats har ett system som behöver ses över är uppenbart, men varför beskylla tränande mammor för det? Varför och när de vill träna och då ha barnpassning nån timme är knappast någon annans sak att döma. Inte deras för att Sats system inte fungerar optimalt.

 9. Katja

  Så dåligt alltså!! Har de barnpassning för lekande barn ned bollhav osv med maxtak på 12 barn så ska de kunna erbjud det och det känns ändå lite löjligt att det är de nyblivna mammorna som tog dessa platser, så viktigt är det väl inte att komma tillbaka i form att man lämnar över bebisen till okänd människa.

  1. Terese

   Håller helt med dig jätte konstigt att nyförlösta mammor prioterar att träna och lämna bort sin bebis till okänd människa. Jag har själv 3 barn min minsta bebis är 11 månader om jag ville röra på mig så när hon var nyfödd så blev det promenader

  2. Lina

   Det behöver ju inte vara pyttesmå bebisar bara för att de sover. Och de mammorna tänker kanske att det är smart att passa på när barnet sover att träna. Och sluta skuldbelägga mammor som lägger NÅN liten timma på sig själv. Mammor jobbar 24/7, och ett ganska rejält slitigt jobb dessutom. Det vet de flesta som provat….Att träna upp kroppen efter en graviditet är viktigt för många, för att ORKA. Det är inte optimalt för kroppen att bära runt på ett barn dagen lång så att träna kroppen för att orka med det är ganska smart. Less på att mammor ska skuldbeläggas HELA tiden oavsett vad de gör…

 10. Maria

  Kan starkt rekommendera dig att träna på Actic, billigt och det flesta gymmen har barnpassning, dessutom får du 2 pt timmar gratis när du tecknar gymkort

Annons