Ingen pedofil ska stoppa mig – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Ingen pedofil ska stoppa mig

Diskussionen fortsätter. Visa bilder på sina barn eller inte. Upprörda röster. Människor blir provocerade, arga och irriterade. Vissa ser det som helt naturligt och en del tycker att det är fruktansvärt. 

Jag visade inte Chloes ansikte under hennes första fyra månader. Jag behövde den tiden att hitta min roll som mamma, vänja mig och njuta av det nya livet. När Chloe blev fyra månader gjorde vi en fotografering tillsammans. I samband med det började allt falla på plats, jag kände mig trygg i min roll som mamma och jag ville visa världen mitt lilla underverk. Det var min enda känsla inför att publicera första bilden på hennes ansikte. Stolthet. Ren och skär mamma stolthet.

Reaktionerna var mestadels positiva. Någon tyckte att jag hade svikit…något, moralen kanske? Men många fina ord och jag reflekterade inte så mycket mer över mitt beslut mer än att det var kul att kunna visa bilder på mitt nya liv med barn.

Men det är inte en fråga som har ett självklart svar. Vi lever i en ny tid och vem vet om 10 år är det kanske inte ens längre något man reflekterar över. Då kanske man är konstig om man inte lägger ut bilder eller så gör alla det. Eller så finns det en lag. Vi alla är olika. På samma sätt som jag inte visar upp väldigt privata bilder på Manuel så gör jag inte heller det på Chloe. Det kan vara en blick eller leende som känns speciellt riktat till mig och då avvaktar jag. 

Men jag tycker om att visa upp min älskade dotter. Jag har aldrig varit så stolt över något i hela mitt liv. Så jag kommer att göra det. Så länge det är ok för henne (när hon väl börjar ja åsikter) eller för mig, det kanske tar stopp en dag. Vi vet inte. 

Häromdagen fick jag den här kommentaren:  

 Jag får veta av en person att det jag gör är lika med ett övergrepp…att det är försent…bilderna på min dotter kan utgöra pedofilgodis.

Jonna, då vill jag svara dig på dina tankar. Jag kommer aldrig ALDRIG låta varken ondska eller sjuka människor förhindra mig att leva mitt liv. Jag reser trots terrorhot, jag kommer låta Chloe klä sig hur hon vill, vill hon ha kort kjol som hon känner sig fin i så kan inga våldtäktsmän i världen få förhindra henne och ingen sjuk pedofil, INGEN kommer att göra så att jag inte kan känna glädje och stolthet över att visa upp den lilla personen jag älskar mest. Jag väljer att inte se världen så. Jag vet att det finns ondska och sjukdom men det kan inte styra mitt liv.

Den personen som låter sitt liv förhindras och begränsas av ondska går nog miste om mycket. 

Jag respekterar Chloe till 100%. Jag skulle aldrig publicera bilder som på något sätt känns utelämnande. Men jag kommer att fortsätta glädja världen med Chloes leende så länge hon är okej med det.

Vi alla gör som vi vill. Som sagt det är en ny tid vi lever i och det kommer ta sin tid innan vi växer i vår nya kostym. Men så länge man använder sitt förnuft, hoppar över naket och annat som man aldrig skulle lägga ut på någon så tycker jag att vi alla måste respektera varandras beslut.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Thomas

  Bra inlägg och jag håller med om det du skriver. Det går inte att skydda mot att någon skulle kolla bilderna och ha onda avsikter. Är det så att vi ska vara rädda för allt då kan vi sluta gå ut också. Jag håller också med föregående talare gällande daltandet runt barnen idag. Det måste bli en förändring på sikt om framtida generationer inte ska bli helt förlamade av all omsorg.

 2. Pia L

  Hej!
  Jag blir så trött på allt sånt här, vi får inte ta kort på våra barn, böcker som har funnits i evigheter tas bort för barn får mardrömmar, barn får inte gå till skolan själva, vi skjutsar och hämtar och lämnar, hoovrar över våra barn som en helikopter… för att alltid finnas till hands och skydda o vara steget före. Visst har samhället blivit hårdare, råare men jag tror på att barn måste lära sig att hantera alla typer av känslor. Barn måste få känna oro inför saker, komma över oron och växa av att klara av saker. Det är ok att ha mardrömmar, alla har det någongång. Det är ok att bli sårad och att bli ledsen. Det är ok att inte vara omtyckt av alla. Livet är orättvist! Att känna all typer av känslor är viktigt! Vi vuxna ska finnas där när det blir jobbigt, svårt, vi ska stötta och vara barnens trygghet och ge massor av kärlek.. O allt det här pratet om att man är “kränkt”, det är väldigt få personer i Sverige som blir kränkta generellt sätt, jag tycker man ska vara lite försiktigt med att använda detta starka ord. Det ska användas med eftertänksamhet.
  Framförallt så tycker jag att man ska respektera varandra, om någon vill lägga ut bilder på sitt barn så ska det vara helt ok att göra det utan att bli ifrågasatt. Väljer man att inte göra det, så är det också ok. Låt varje människa göra det som känns rätt för den, o respektera varandras olikheter. Jag är övertygad om att varje förälder gör det som är rätt för sitt eget barn.
  Jag hejar på dig Claudia, gör det som känns rätt för dig, det är det bästa för Chloe.
  Kram!

 3. M

  Jag förstår och respekterar hur du tänker men förstår också (till del) hur den som kommenterade menar, dock tycker jag att hen formulerar sig på ett sätt som inte känns ok.

  Såhär tänker jag. Världen är inte god, människor som vill göra ont finns överallt tyvärr och det är bara att förhålla sig till. Sedan kan man ju göra det på olika sätt. Jag skulle aldrig publicera bilder på mina barn på något ställe där jag inte har 100% koll på vem som kan titta. Anledningen till det är att jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om någon skulle missbruka bilder på mina barn, på vilket sätt det än må vara. Vi tycker olika och det är såklart helt ok att göra det.

 4. Maria

  Tycker det är så roligt att du visar bilder på din underbara dotter. Hon är så otroligt söt. Det är säkert roligt för både dina fans och dina vänner och bekanta och alla som läser din blogg. Jag tror att det är helt ofarligt. Människor vill gärna tro att dom är viktigare än vad dom är. Att ALLA tittar på just dom. Att det står en pedofil bakom varje buske. Det är några bilder i ett hav av miljader, biljoner? bilder som finns på nätet. Vem bryr sig?! Det finns ett uttryck som lyder ungefär “Människor hade inte brytt sig om vad andra tänker om dom om dom hade vetat hur sällan dom gör det”. Och att barn en dag skall få problem som vuxna för att dom var på bild på nätet när dom var små det är ju helt absurt. För det första skall någon vara ute efter att hitta en bild och googla “Bild på Chloe när hon var 1 år” och för det andra skall dom hitta dom bilderna bland alla biljontals bilder som finns på nätet och för det tredje vad spelar det för roll om dom hittar en bild på henne när hon är 1 år?! Vem tar skada av det? Jag förstår ingenting. Fortsätt du visa bilder på din URSÖTA dotter. Det är så roligt att få följa både dig och henne! Det uppskattas väldigt mycket.

 5. Hanna

  Jonna! Precis som du har din åsikt, har alla andra sin. Vi respekterar varandra för det tycker jag. Ditt budskap har gått fram, vad du tycker och tänker är tydligt. Det är en klurig fråga det här. En hårfin gräns många gånger. Valen vi gör idag kommer på något vis påverka vår framtid, mer eller mindre. Det är upp till var och en att välja hur de vill göra. Har man vägt för och emot flera ggr om och gör ett val som känns rätt så är det ju rätt val just då, något man förhoppningsvis kommer att stå för även senare. Vad som kommer hända i framtiden vet ingen.
  Har man stort behov av att debattera kring dessa frågor och känner sig irriterad så kanske det vore något om man istället skriver en insändare eller debattartikel i något forum där man når ut till många fler, då har man ju verkligen chansen att få fram sin åsikt och utrymme att påverka och debattera i ämnet. Vänlig hälsning/Hanna

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Jag håller med dig Hanna! Det är verkligen inte självklart. Det är många gånger jag har publicerat och sen tagit bort för att det inte känns rätt. Jag väger noga. Kram!

  2. Jonna

   Nu var det Claudia som valde att skriva ett helt inlägg om detta ämnet och att lyfta fram just mina synpunkter om det hela. Jag hade önskat att hon vågade svara på mina frågor istället för att fiska efter medhåll om att det är upp till varje förälder att avgöra vad som känns rätt eller fel.
   Världscelebriteter och kungafamiljer för dagligen en kamp mot paparazzis publicerande av bilder på deras barn. Samtidigt som Claudia och andra kändisar gladeligen hänger ut sina barn till allmän beskådan i så många internetkanaler och media som det bara är möjligt. Och min fråga är varför.
   Kampen om att få hänga ut andras barn inför världen är i mina ögon lika sjuk som en förälders val att göra det frivilligt.
   Det är onekligen ett märkligt fenomen detta. Att vem som helst anser sig ha rätten att exploatera ett barn hur som helst idag. Ingen går fri. Utom pedofilerna förstås.

 6. Linda

  Jag orkar inte… Du har så fina bilder på Chloe och hoppas verkligen inte du slutar med dom. Om alla som läser din blogg med samma ögon som mig så är det gemyntligt, inspirerande, mysigt och fint.. Dom som skulle se på de med ögon som inte är så vackra och onskefulla eller vidriga, dom kan vi inte stoppa från det ändå :/ dom tar sig in äverallt.. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag blir bara så less.. Stor kram och tack till dig Claudia för de du ger oss läsare i bilder och ord.. Ellie säger också tack för söta bilder på Chloe som hon snart tror är hennes kompis 🙂

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Tack snälla Linda. Ja, vi kan inte låta ondskan styra våra liv. Stor kram! Pussa på Ellie från oss:)

 7. Jonna

  Ett privat Instagramkonto eller de privata hemma-fotoalbum du nämnt att du ska göra till Chloe, räcker inte det? Varför måste du hänga ut ditt barn över hela internet för mestadels främlingars beskådan? Det känns som att du säljer ut ditt eget barn till allmän beskådan, till vilka främlingar som helst, och för vad då? Lite billiga likes?

  Och hur menar du att det skulle vara Chloes val med dina ord “så länge hon är okej med det”? Hur ska du ta tillbaka alla publicerade bilder när hon vid 5 / 10 / 15 / 20 / 25 års ålder påtalar att hon aldrig någonsin var okej med att du sålde ut hela hennes barndom till fullständiga främlingar i sociala medier? Varför måste du prompt ta risken att placera henne i en utsatt/icke önskvärd position då denna bloggen faktiskt handlar om dig och ditt liv?

  Det känns bara så oerhört olustigt att du inte respekterar ditt barn eller din familj mer än så.

  1. Sara

   För mig känns det OERHÖRT olustigt att du inte respekterar andra människor. Varför är din åsikt en norm?

   Hela ditt sätt att skriva på är bara otrevligt och inger en olustig känsla. Sluta tro att du talar för barnens bästa, eller besitter alla svar på vad som komma skall i framtiden. Det vet du lika lite som mig. och nu lyckades jag ha samma otrevliga ton, det vart ju himla bra;)

   1. claudiagconcha
    claudiagconcha

    Jag vet inte om du läste hela inlägget, men det känns inte så, jag skrev att vi inte vet vad som kommer att hända inom det här ämnet än, det är för tidigt att säga, men att jag just nu handlar som jag gör för att det känns rätt för mig. Om du vet vad norm är så är det ganska långt ifrån…Och om jag ska vara ärlig så är din ton otrevligare än min iallafall i just det här inlägget.

 8. Iman

  Visar inte mitt barn på sociala medier MEN håller med dig till fullo och respekterar dina åsikter. Vi föräldrar tar de bästa besluten för våra barn och lever de liv som vi anser är det bästa för våra guldklimpar. Och för att svara Jonna så är Elaine Eksvärd med på tidningen Mamas omslag med båda hennes barn och man ser deras ansikten på flera bilder…det är hennes beslut som vi får respektera. Vi måste förstå att alla föräldrar gör det bästa för sina barn!

 9. karoline

  Det står i barnkonventionen att barn ska komma till tals när det gäller de själva, därför ska man alltid fråga barnet först om tex publicera bilder och kan inte barnet komma till tals så bör man avstå för att inte kränka barnet enligt barnkonventionen.

  1. Patricia

   Nu är det så här. Pedofiler kan gå igång lika mycket på bilder på barn som inte visar ansiktet, för det första. Så Blondinbella och alla andra som väljer att inte visa ansiktet skyddar inte sina barn mot just den typen av sjuka människor. Däremot väljer kanske B att göra det då hon är känd och vill att barnen ska få ha ett privatliv! Helt upp till var och en hur man gör.
   Men jag är med Claudia i detta! Trots en hel del hemskt som hänt i mitt liv så VÄGRAR jag låta det besegra mig/oss!
   De bilder barnen okejar (7 & 10 år) lägger jag med den största stoltheten upp❤ Stor kram till Claudia och ALLA andra som älskar sina barn!