Höstblåsor – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Höstblåsor

Godmorgon! Måndag! Ny vecka!

Ja, det där lät ju väldigt peppigt men egentligen är jag ganska opepp, eller ja, jo, opepp helt enkelt.

Alla vi tre tjejer fick höstblåsor, den här märkliga åkomman som jag aldrig någonsin har hört talas om tidigare men som jag nu är ofrivilligt välbekant med. Vilket vidrigt virus! Usch!

Chloe drabbades värst, hon var också först ut av oss, hon fick mycket prickar som kliade på benen, lite prickar på händerna och mycket runt munnen, blåsor som sen blev sår och hon hade även blåsor i munnen vilket ju är det vidrigaste, så det var två dagar som hon bara fick i sig kylda klämmisar och blåbär…jag tyckte så fruktansvärt synd om henne. Hon klarade sig dock från febern.

Celeste däremot började med feber i två dagar och sen kom prickarna, men på henne blev det aldrig så farligt, prickar på händerna och tre runt munnen och hon ammar precis som vanligt så det verkar inte som att hon har några blåsor inne i munnen. Däremot har hon lite snuva men det kanske bara är lite allmän februarisnuva.

Och så jag…började med 39 graders feber i tolv timmar, sen var det lugnt i 12 timmar och sen kom blåsorna i halsen, på händerna och under fötterna, eller dom på händer och fötter syns inte, det är som inombordblåsor, det känns som att man har bränt sig, svider och gör ont, men halsen…aj! Första dagen jag hade det åt jag en apelsin och när första biten åkte ner i halsen var det som att hälla aceton på ett sår, aj! Helt galet ont…och på det lite huvudvärk och några blåsor i munnen,,,

Alltså jag är så trött på sjukdom just nu, så otroligt trött och lite panikslagen. Det känns som att det aldrig kommer att ta slut. NÄR TAR DET SLUT?

Jag misstänker att jag inte är ensam i sjukdomsträsket. Hur har ni det?

Men nu vet ni iallafall lite om höstblåsor om ni råkar stöta på den delikata sjukdomen, att den kan visa sig i olika skepnader och som alla virus…man kan inte göra ett dugg för att det ska gå över. Hopplöst.

Men det är iallafall måndag och en ny vecka.
Vi har inte så mycket planer.
Eller jo, vi ska börja renovera köket som vi har i Malmö.
Vi blev så inspirerade av vårt Stockholmshem så nu kör vi igång här nere också!
Så ett av mina to-do´s den här veckan är att ta fram härliga inspirationsbilder…tror att det kommer bli ganska likt Stockholm för vi är så nöjda med hur det blev. Kommer ni ihåg? Annars klicka här!

Nu ska jag försöka ta mig till parken…det var en vecka sedan vi vr där sist pga dom härliga höstblåsorna…men nu tror jag vi vågar oss dit, om  inte annat bara för att promenera runt lite och få frisk luft.

Vad har ni för planer i veckan?

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Felicia

  Fy! Vi hade höstblåsor förra året. Då var bebisen 2,5 mån, stora 1 år 10 mån och så jag. 😑 de klarade sig ganska lindrigt men jag var helt däckad av smärta. Sen tappade jag all hud på händer och fötter och sen typ sex naglar. Efter tre mån var mina händer och fötter helt återställda igen.

  1. claudiagconcha
   claudiagconcha

   Usch, ja, det är en vidrig sjukdom…jag hoppas verkligen inte mina naglar ramlar av…Kram!

 2. Nenne

  Fy f-n för höstblåsor. Blev så jäkla sjuk när min äldsta smittade mig mitt i sommaren för 1,5 år sedan. Har aldrig haft så ont i halsen!!!! Och blåsor under naglarna?!?! Tappade 8 av 10 naglar. 😳 Vansinnigt,,..

 3. Sandra

  Min lilla Kevin hade höstblåsor i höstas, ganska lindrigt. Men efter ett par veckor började han tappa huden på händer och fötter. Panik! Såg himla äckligt ut. Visade sig vara vanligt efter just höstblåsor och helt ofarligt. Så vet du ifall det händer 🙂

 4. Sassa

  Kollade din blogg snabbt och såg :höstblåsor
  Bläddrade ner i hopp om att få se snygga klänningar…men de va visst inte såna blåsor haha

 5. Mary

  Fy! Hoppas det försvinner nu! Vi har klarat oss till igår morse, då fick sonen feber och hosta som inte ger med sej, han får dessutom svårt å andas då det sätter sej på luftvägarna 🙁 Men förhoppningsvis är det snabbt över ☺️