Claudia Galli Concha

Glad Mors Dag ☆ Vi har sån tur

_DSC4843-2Jag vill börja med att gratulera alla underbara mammor därute!
Idag är det Mors Dag! Kanske den lyxigaste dagen på hela året.

Jag är mamma 365 dagar om året och jag firar det varenda eviga dag och jag behöver inte en speciell dag. Men idag är ju en dag som uppmärksammas och då kommer jag också att göra det.

Mors Dag har inte varit en viktig dag för mig innan jag fick barn, min mamma har jag alltid uppvaktat till och från hela året för att hon är min mamma men just Mors Dag har inte varit så betydelsefull förrän nu…nu när jag är en mamma, och inte för att jag ska firas utan för att jag är EN MAMMA!

Jag hade turen att få bli mamma. Turen och lyxen. Det är inget självklart med att få bli mamma. När man var tonåring trodde man att det var ett missat p-piller bort att bli mamma och det trodde jag själv ganska länge till den dagen jag lite naivt pratade med Manuel om att – Nu kanske vi ska ta och skaffa barn. ”Skaffa barn”…det är ju inte alltid så enkelt. Det tog inte jättelång tid för oss att bli gravida med Chloe men det var ju inget som hände för att vi hade bestämt oss. Det tog planering och räknande av dagar hit och dit och ja, ni som har gjort det där vet…känslomässiga berg och dalbanor, besvikelser och tillslut en gigantiskt glädje.

Men sen har jag vänner och folk i min närhet som aldrig får lyxen att känna den där glädjen, kvinnor som skulle bli underbara mammor som testar allt utan framgång…jag tänker mycket på dom idag.

Jag är mamma nu, en titel som är så självklar samtidigt som jag fortfarande kan studsa när folk frågar -Är du hennes mamma? Ja, såklart att jag är…men jag har inte riktigt vant mig än vid att kalla mig mamma, eller åtminstone inte när andra gör det. Men hur som helst. Jag ÄR Chloes mamma och det firar jag idag och alla andra dagar om året.

Heja alla oss mammor som gör allt för våra barn! Heja alla oss som sover mindre än vi gjorde i våra tidigare liv, heja oss som roddar hem och tvätt och planering, heja oss som alltid sätter  våra barn först, heja oss som aldrig äter i lugn och ro, heja oss som tog en långdusch för…väldigt länge sedan, heja oss!

Och GRATTIS PÅ MORS DAG!

P & K Claudia_DSC4839-2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Louise

    Du är en fantastisk mamma, det är jag säker på! Måste bara säga att jag bara tänker på Svensson Svensson och dig som Lina, och där är du ju faktiskt mamma till både Greta och Sixten också!?