Claudia Galli Concha

Ett första utdrag ur min bok

Jag har ju börjat skriva min bok nu och återigen, tack för allt pepp jag har fått kring det!

Jag bara skriver just nu, jag vet inte vad det kommer att bli för typ av bok utan jag släpper mina tankar fritt och nu har jag suttit några morgnar och känt ett stort behov av att skriva om en jobbig period i itt liv. Min tid med tvångstankar. Här kommer ett kort utdrag.

”…Jag längtade till mitt eget och en fin välplanerad etta på Östermalm blev mitt första egna hem. Tre trappor upp med balkong. Funkis. Köksgolvet var tidstypiskt svart och vit rutigt, stryktåliga rinylplattor. Kaklet i badrummet var mintgrönt, något jag inte alls tyckte om från början men efter några månader i min alldeles egna lägenhet så älskade jag det. Det var ju mitt alldeles egna mintgröna badrum med inkaklat badkar. Det kunde inte bli bättre.

Jag gjorde stora inredningsplaner redan när jag såg lägenheten första gången, eftersom det var en etta så kände jag att jag ville dela upp rummet på ett fyndigt sätt. En scen! Jag tyckte att min idé var genialisk. Jag skissade upp hur det skulle se ut i sovalkoven som fanns. En scen med två trappsteg upp och den skulle sen vara iklädd en beige heltäckningsmatta. Mamma hade en kontakt som skulle göra det billigt. Han kom inte första gången vi hade bestämt tid. Vi bestämde en ny tid och nu dök han upp. Han luktade lite sprit men inget jag reagerade på så mycket, han hade väl festat tänkte jag. Precis som jag gjorde var och varannan dag på den tiden. 21 år och såpaskådis. Fest var ju liksom det som livet gick ut på. Scenen blev i alla fall klar under en dag när jag var på jobb hela dagen. När jag kom hem stod den där, min scen, lite sned och inte riktigt som vi hade kommit överens om men den var där, med heltäckningsmatta och allt. Där någonstans önskar jag att jag hade lärt mig att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa men dessvärre behövde jag många liknande upplevelser som den här innan jag blev så klok.

Tillbaka till tvångstankarna. Jag tror alltså att det var på grund av min flytt hemifrån som dom dök upp. Ansvaret över ett eget boende. Det var på riktigt nu. Upp till mig. Bara upp till mig. Om det gick åt helvete nu så var det på grund av mig. Jag hade ingen att luta mig tillbaka på.

Det började med att jag kände på dörren en gång extra när jag skulle hemifrån. Det kändes tryggt. Det var ju mitt hem nu och jag måste ju dubbelkolla.Jag ryckte till lite för att testa att det verkligen var låst eller om det kanske var så att jag hade låst lite dåligt så att det gick att rycka upp den…jag vet, det finns ingen logik i tvångstankar, absolut inte, men är det något man blir väldigt bra på när man i fast i tvångstankarna så är det att skapa logik kring alla tankar. Man blir proffs på att försvara sig och slingra sig när folk frågar.

Ganska snabbt kom jag in i ett fem tänk, eller fem/ett. Jag kände på dörrhandtaget fem gånger och sen en sista gång. En, två, tre, fyra, fem och en. Den sista gången var avgörande, om den sen inte kändes bra så var jag tvungen att göra en fem/ett omgång till…”

Tack för att du läste det här första utdraget,,,hade du varit nyfiken på att läsa hela kapitlet?

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Åh jag vill läsa hela din bok när den är klar och gärna signerad 😉 Jag önskar att jag kunde blogga som du, skriva ner allt… Jag har försökt flera gånger men livet känns fattigt, små barn och allt vad de innebär och 3 dagars jobb i veckan Så kul är mitt liv 😂🙈