Claudia Galli Concha

En dag med Carina från Babyz

Idag var det dags.
Äntligen skulle hon komma hit! Carina från Babyz.
Som jag har längtat efter den här dagen, dels för att jag så klart känner att jag vill lära mig om min kropp och vilka krafter den besitter men också för att när jag nämnde Carina här första gången så fick jag så otroligt många positiva reaktioner från dom av er som har varit i kontakt med Carina.
Så det bullades upp med mackor, smoothie och bullar och sen satte vi oss…

I 4 timmar pratade vi om vår förlossning. Om det fantastiska vi ska gå igenom, om ”rummet” vi redan nu befinner oss i. Naturlig smärtlindring och mindfullness. Ja, det var helt otroligt hur mycket vi fick veta och lära oss och hur otroligt inspirerande det var att få sitta med Carina under så lång tid.

Det var så intressant för att imorse innan Carina kom så tänkte jag igenom vad jag skulle fråga och vad jag ville gå igenom, och det första som slog mig var att jag ville veta om smärtlindring. Allt om smärtlindring. Efter 4 timmar hade jag inte ens kommit på att fråga om det, precis innan Carina skulle gå så hasplade jag ur mig en fråga om Epidural.

Men det häftiga var att det kändes så otroligt sekundärt efter vårt samtal. Inte att jag förkastar det eller inte tror på det, men det kändes som att jag kommer att klara det här, tillsammans med Manuel. Och om jag behöver smärtlindring så löser det sig, men det kommer inte att vara mitt fokus. Mitt fokus kommer att vara min andning, mina målbilder och att skapa den där magiska stunden tillsammans med min man. Och leva i nuet, rakt igenom hela förlossningen.

Vi gick grundligt igenom andningen, jag fick lära mig att andas mig igenom smärtan…Carina nöp mig i benet med en kraft som var helt galen och jag fick andas mig igenom smärtan. Otroligt bra test. Och det funkade! Men det var ansträngande att koncentrera sig på andningen när det samtidigt gjorde galet ont. Men med tanken och andningen så gick det. Jag ska öva andning varje dag nu. 10 minuter tre gånger om dagen. Jag

Nu känner jag mig sugen på att skriva mitt förlossningsbrev. Hade inte tänkt att göra det innan men nu vill jag. Nu vet jag vad jag vill och önskar den där dagen som ligger någonstans i framtiden om ca 3 veckor. Jag ska dela med mig av det här när jag har skrivit det.

Jag vill så innerligt att alla ni som ska föda barn ska få träffa Carina. Det var helt fantastiskt!

Titta på Babyz hemsida här
DSC02395-2DSC02396-2DSC02402-4

Tack snälla för idag Carina! Du är så otroligt inspirerande! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica Larsson

  Carina är en underbar barnmorska och min fd kollega och vän. Att få prata igenom och planera inför sin förlossning i lugn och ro är mycket viktigt. Vi barnmorskor på Babyz erbjuder samtal, Amningshjälp m.m

 2. Lisa

  Jag hade en bild framför mig hur förlossningen skulle vara. Hade läst böcker om andning och så. Tyckte att jag var väl förberedd och peppad. Men bebisen hade för ojämna hjärtsjuk så det blev akutsnitt och det gick bra det med. Andra gången hade bebisen bra hjärtljud, men förlossningen kom inte i gång så tillslut blev det också snitt. Den nu kommande tredje gång är det planerat snitt. Kännsbra det med. Det blev inte som jag tänkt mig när jag såg framför mig mina förlossningar, men det har gått bra ändå.

 3. Carolina

  Jag tänkte precis som er, att smärtlindring inte skulle ligga i fokus. Att vi skulle klara det iaf, vi tillsammans, jag o min man. Och så blev det, vi skrattade, grät, andades, pratade oss igenom dom helvetiska värkarna ! Utan nån smärtlindring och utan lustgas . Alla mina sinnen va rena och uppfyllda av det fantastiska som hände, och det första jag sa till min man när våran prins kom ut va:
  Detta måste jag få uppleva igen!!
  Det är magiskt! Underbart och världens kick !
  Vårat andra barn, prinsessan, föddes oxå på samma sätt!
  Enda skillnaden då va att jag fick ta ett skönt bad under värkarbetet, och det kan jag varmt rekommendera !
  Lycka till, kram

 4. Carolina

  Nä , f*n nu försvann hela min långa kommentar igen!! Händer ju varje g….grrrrr!
  Ska försöka göra en ny

 5. Carolina

  Hej!
  Vad härligt o läsa om er härliga dag!
  Och härligt att du är så positiv inför förlossningen