Det här förändrade mitt liv – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

Annons

Det här förändrade mitt liv

Sista kvällen i lägenheten. Sista kvällen i Malmö.

Vi har haft familj över på middag, hämtmat givetvis, just nu går all energi till att packa och packa och packa.

Det börjar sjunka in, imorgon sover vi inte här, och inte dagen efter det heller, den här gången är det inte att vi “hänger i Stockholm ett tag”, den här gången är det inte ett besök där sakerna jag kastade ned i resväskan är dom sakerna jag har, det här gången är det på riktigt och på riktigt på riktigt.

Min svåger frågade mig hur det kändes och då slog det mig, plötsligt blev hela bilden så klar, hur det är, oh varför det blev såhär.

Vi flyttade till Malmö för att vi var trötta på det som var, vår boendesituation i Stockholm var inte optimal oh vi fik ett erbjudande i Malmö som vi inte kunde tacka nej till. Vi gick all in. Ifrågasatta av dom flesta. Ska ni bo i Malmö? Vad ska du göra där? Ja, vad skulle jag göra här? Jag hade ingen aning. Jag visste inte, jag visste bara att jag ville ha något nytt, Jag var i behov av av bygga min egen person och jag hade vissa svårigheter att göra det i Stockholm. Där fanns det för många kopplingar och för många förväntningar och färdiga bilder av vem man var och borde vara.

Att byta stad var det bästa jag kunde göra. Här har jag under sex år blivit jag. Den Claudia som jag trivs med , den som jag känner mig näraHär har vi bildat vår egen familj och smidigt våra planer utan andras inblandning och det har varit viktigt för mig. Otroligt viktigt.

Jag hade inte lämnat Malmö om det inte vore för jobb, i vår bransch så är inte Malmö den staden där det händer så jättemycket. Vi har försökt att satsa här men det har känts svårt och litet, det finns inte plats för så många inom just våra yrken. Och alternativet att ha Malmö som bas oh att den av oss som jobbar pendlar, det har inte heller känts aktuellt. Vi vill hålla ihop, det är så vi alltid har sagt att vi ska göra det här.

Jag älskar Malmö och jag kommer alltid att göra det. Mina barn är födda här. Bara det gör att kopplingen blir stark. Men just nu i livet så måste vi vidare.

Men tack för allt Malmö, tack för alla underbara människor jag har fått lära känna här, tak för att man alltid känner sig välkommen här. Tack för att man får vara sig själv i den här staden oavsett vad. Jag kommer alltid älska Malmö för det.

Nu blir det en kaffe och sen är det att packa det sista.

Nu gör vi det här!

Puss! / C

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Stort steg men det kommer säkert vara helt annorlunda för dig i Stockholm. Du verkar så trygg i dig själv nu och den riktiga Claudia kommer nog finnas kvar oavsett stad 😊

  Har sett dig på håll många gånger i Malmö. Först med vovve och sedan med barnvagn 😊

  Kör hårt, Malmö finns kvar och du kan ju boka mysiga weekends på Malmö live sen 😊 Lyx!

  Jag upplever inte alls vad en annan här skrivit om att behöva se sig över axeln hela tiden. Malmö är en FANTASTISKT stad. Flyttade hit 2012.

 2. Linnea

  Lycka till med flytten idag! Här också bott i Malmö men nu bor jag och min familj i utkanten av Göteborg 🙂 Vi älskar “bergen” och skogarna och sjön, helt annorlunda Malmö 🙂

 3. Louise

  va. har du bott i Malmö i sex år. Märkligt att jag inte sett dig staden är ju ändå inte så stor. Bor själv också i Malmö men vill bara flytta här ifrån för jag känner att denna staden har inget att erbjuda längre. Inte roligt att alltid behöva se sig över axlen varje gång man är ute eller vara rädd för sitt liv då det helt plötsligt kan bli skottlossning här i vårt område.
  Hoppas ni får en bra vistelse och liv i huvudstaden.
  Lycka till med nya boendet.
  Kramar från en annan Malmöbo.

Annons