Claudia Galli Concha

Dagens Fråga

Hej!
Jag har en son som är i samma ålder som Chloe & skulle gärna veta hur du gör med amning & mat & hur du får henne att sova hela natten? 🙂 har du vänjt av henne att äta på nätterna eller sover hon självmant hela nätterna? 🙂 älskar din blogg!

Hej!
Bra fråga! Och när jag fick frågan såhär rakt på så känner jag att det här är något jag behöver skriva lite om. Varför? Jo, för att jag aldrig har satt ord på mina rutiner med amningen och planer för framtiden och det är något jag vill.

Jag har helammat Chloe sen dag ett och gör det fortfarande. Jag njuter varenda sekund och det funkar bra så jag har inte sett någon anledning att sluta eller trappa ner.

Jag har nu sedan två veckor tillbaka börjat introducera Chloe för olika klämmisar, mer för att hon ska känna andra smaker och konsistenser. Hon var inte så förtjust i början men nu tycker hon att vissa smakar gott och om hon får sitta själv och klämma och ha sig så får hon i sig en hel del (och resten hamnar i knät…)men jag känner att det är viktigt att inte skapa ett tvång kring det som att jag sitter och glor på henne när hon ska äta för att se och känna av om hon gillar det, jag får för mig att det kan påverka henne negativt. Så hon får smaka lite då och då som hon vill.

Vi började testa lite välling för några veckor sedan men det gillade hon inte alls, bara spottade ut och gjorde grimaser, så då tog jag beslutet att det inte ska bli någon välling för hennes del, iallafall inte om min amning fortsätter att funka.

Det enda jobbiga vi står inför är om jag behöver lämna Chloe, eftersom jag har varit med henne i princip varenda sekund sedan hon föddes, haha, på riktigt, om jag tänker efter…jag tror att jag har varit ifrån henne max 20 timmar totalt på nästan 7 månader. Och som jag älskar det! Tycker 20 är för mycket…haha, nej, men i och med det så har jag inte brytt mig om att pumpa så mycket, men vilket i sin tur har gjort att hon inte gillar att ta flaska. Så nu har jag börjat lite smått att ge henne vatten i flaska och det tycker hon är lite spännande så nu ska jag börja pumpa lite så att jag kan lämna henne utan att det blir kaos om hon blir hungrig.

Chloe ammar fortfarande 1-2 ggr per natt. Men i och med att hon just nu sover i vår säng (hennes nya säng kommer om en vecka:)) så görs det i sömnen på något sätt, hon börjar skruva på sig och sen ammar vi och somnar om, eller jag sover och hon äter:).
Men vi har haft otrolig tur med sömnen i och med att hon sover ca 10-11 timmar per natt med några korta avbrott så det amningstillfället som är kvar på natten stör inte mig, tänker att hon får äta så ett tag till om hon vill.

Så målet den här helgen är att introducera puréer med mer ”matsmak”, men målet är att amma tills hon är ett år, iallafall två-tre mål om dagen och äta två mål av något annat.

Tack för att du gillar min blogg!

Ni andra får gärna berätta hur ni tänker och hur det funkar för er!?IMG_0352Chloe ammar på ett flyg till Stockholm:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Josefin

  Ammar min 6-månaders och stöttar med lite ersättning morgon och kväll pga seg viktuppgång i början. Nu har han tagit sig så vi skulle nog kunna skippa ersättningen men det har liksom blivit en mysig stund för pappa -och fördelen är att lillen tar flaska. Har inga särskilda amningstider direkt utan det blir ett gäng mål per dag helt enkelt och på natten samsover vi så då är det ”fri bar” 😉 Har sedan ngr veckor tillbaka introducerat smaker genom att doppa fingret i vår mat -har funkat finfint! Också köpt en såndär käck ”smaknapp” som man kan fylla och bebisen smaska på själv utan att man behöver oroa sig för att de sätter i halsen. Finns på Apoteket.

  Hade gärna sett ett inlägg med klädtips nu när man ammar! Känns som jag lever i amningslinne och koftor…

 2. Johanna

  Har en tjej på fem månader som helammas, sommar oftast 19-20 och vaknar 6-7 och äter två gånger där imellan. Har heller aldrig pumpat men har ändå kommit iväg för träning. Vi har börjat lite med smakisar, men tanken är att amma upp till ett år om det funkar men att hon äter 1-2 mål per dag någon gång efter sju månader 🙂

 3. Malin

  Hej, jag har en dotter på snart 5år och en son som är 1,5 år.
  Med båda mina barn slutade jag amma vid 6 månader. Jag introducerade mat, gröt och välling då och när de fick i sig mer mättande mat som välling på kvällen så började de sova hela natten!

  Tack för en bra blogg! /Malin

 4. Johanna E

  Hej.
  Jag har en 4 åring och en 1 åring.
  Jag planerade aldrig när hur om .. Min amning. Det bara blev. Dock blev nätterna jobbiga när vi bestämde oss för att sluta. Men tack å lov är jag lycklig åt friden på nätterna nu. Det är upp till var och en hur länge man vill amma. ( om man kan amma) men tycker de blossas upp när man vill amma sitt barn till 1 år el längre!
  (Jag har ammat båda mina pojkar till dom var 1 år. Och det var en underbar tid, som ja absolut inte vill byta i mot något!!)
  Allt kom så naturligt. Det är ju ändå gosigt att få ha dom nära på de viset amning blir ❤️
  Underbar blogg och bilder.

 5. Iman

  Låter härligt! Jag helammar min son på 4 månader. Tyvärr sover han inte lika bra som din tös..han kan vakna ca 3ggr per natt med ca 3h i mellan för att äta. Har börjat introducera smakportioner främst grönsaks pureer. Tänkte höra om du kan skriva lite om hur du tänker kring skärmtid för chloe? Tv, ipad, mobil m.m. är det totalförbud eller ok att hon tittar då och då? Tycker det är kul att höra hur andra föräldrar gör då det är en utmaning för oss i teknik-tider. Tack!