6 tips på saker man kan göra i sjukstugan – Claudia Galli Concha
claudiagconcha

Claudia Galli Concha

6 tips på saker man kan göra i sjukstugan

Sjukstugan är tyvärr inte över här hemma, otroligt segt.
Jag är inte sämre men inte mycket bättre…kanske lite mer energi idag och jag hoppas så otroligt mycket att det är över till imorgon!

Tur i oturen är ju att både jag och prinsessan är sjuka, jag är lite sämre än hon men hon är iallafall inte turbopigg och rastlös, vilket är skönt, men man behöver ju ändå lite sysselsättning.
Att bara ligga i soffan med en godispåse och se på serier när man är förkyld tillhör en svunnen tid.

Såhär kommer några tips på saker vi gör när vi är hemma och krassliga:

Ritar
Vi tar fram alla våra pennor och kritor och ritar, jättemycket. Vi passar på att rita presentteckningar till folk som man sen kan ge bort i rulle med ett snöre runt eller sätta in i ram. Det brukar vara väldigt uppskattat och det gör också att själva ritandet blir lite roligare, om man faktiskt tänker på någon.
Och faktiskt så blir det väldigt fint att rama in, så levande och härligt!

Hitta nya appar
Det finns en uppsjö av roliga och utvecklande appar till iPad och mobil. Passa på att hitta några nya roliga appar som du kan utforska med ditt barn och spara ner dom. Det finns ju många som är gratis så det kan vara ett väldigt billigt nöje:)

Bygga med klossar
Det här kan snabbt få en timme i förkylningsland att passera.
Vi bygger på höjden, vi bygger hus, vi river, vi bygger färgkoordinerat, vi river igen…väldigt bra underhållning och för mig är det lite som meditation…man tänker inte så mycket man bara bygger. Perfekt.img_0492.jpgBaka något enkelt
Beroende på ålder på barnet så är ju bakning olika roligt, men just bananpannkaka kan till och med roa Chloe som är 1,5 år. Det tar ca 5 minuter och göra och jag kan visa henne alla steg.
Har ni äldre barn så tycker dom nog att det är toppen att göra lite större bakutmaningar.

Se på film
Håll inte på att nojja med padda-tid och tv-tid när sjukstugan är i full gång. Man FÅR ägna mer tid än vanligt framför rörligt material när man är sjuk. Jag tycker att man får se på både en och två och tre filmer eller serier om dagen om barnen har ro till det.
Här hemma är det Äventyr i tid och rum, Daniel Tiger och Biet Maya som gäller. När vi ska sova tittar vi ibland på Alfons Åberg för att varva ner.Bada
Om man har badkar hemma så är det en perfekt aktivitet.
Chloe har badat två gånger om dagen dom senaste dagarna. En gång på morgonen och en gång innan läggning. Jag sitter bredvid och lyssnar på podd eller passar på att städa i badrummet:).
Hon älskar att bada med sina badleksaker och jag tycker även att det påverkar hennes snuva och hosta på ett bra sätt. Jag är noga med att smörja in henne om hon badar mycket så att hon inte torkar ut.

Lycka till i era sjukstugor (som ni förhoppningsvis inte har!)

P & K Claudia

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
claudiagconcha

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carin

  Hej!

  Tack för en fin blogg. Vi är på jakt efter nytt soffbord och tycker det på bilden ser så fint ut! Vore väldigt tacksam om du kan skriva var det kommer ifrån samt ålder.

  Ha en fin helg med familjen!

 2. Evelina

  Många sjuka nu… sjukstuga här hemma också då yngsta dottern åkte på lunginflammation så det slutade med 3 dagar på sjukhuset. Mindre kul men nu är hon hemma med ordwe: VILA! Lätt att få en 1-åring att ta det lugnt 😂 (hon är som Chloe) krya på er!

 3. Helena

  Jag och min dotter Ronja, 3 år har också haft sjukstuga här hemma! Vi har också betat av några av de punkter du nämnde: målat, lollat film, badat(skumbad😀Det är vår grej!) och bakat! Men också gjort ett Villa Villekulla av en skokartong till hennes Pippi. Spelat gitarr och sjungit. Fick dock klagomål från Ronja att jag viskade när jag sjöng! Jag var mer glad över att jag fick fram något över huvudtaget! Tråkigt att va sjuk men ändå lite extra tid tillsammans!

 4. Stina

  Krya på dig/er! Vilka bra tips! Och supermysig blogg, bra jobbat! Och du, godis+film i soffan-tiden kommer tillbaka. Mina barn är 9 o 5, de är sååå omtänksamma när jag är sjuk. Kommer med dricka, klappar på mig och stoppar om mig. Så sött!